Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool - Newcastle 4-0

Suveren serieledelse for Liverpool etter ekstrem forvandling

Manchester Citys forbausende formsvikt fortsetter. Det samme gjør Liverpools storform og ekstreme forvandling siden i fjor. Jürgen Klopps menn scorer fremdeles mye, men slipper inn bare en tredjedel så mange mål.

HERJER: Liverpool fortsetter å herje på toppen av Premier League-tabellen. I dag ble serieledelsen økt ytterligere. Foto: AP Photo/Jon Super
HERJER: Liverpool fortsetter å herje på toppen av Premier League-tabellen. I dag ble serieledelsen økt ytterligere. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Liverpool - Newcastle 4-0 (1-0)

Manchester Citys overraskende formsvikt har blitt utnyttet til det fulle av Liverpools poengmaskineri.

I dag ble serieledelsen økt til seks poeng på Boxing Day, all den tid Liverpool tok en ny overbevisende triumf, Manchester City gikk på sitt andre ligatap på rad og Tottenham overtok andreplassen bak Liverpool, som feirer jul med en luke på topp.

Adventsluka har blitt en sekspoengsluke på Anfield i løpet av juletiden.

Jürgen Klopps gutter har gått fra å være litt for variable i prestasjonene og slippe inn for mange baklengsmål, til å bli et lag som knapt nok slipper til noe som helst og ikke gir julegaver til andre enn seg selv.

- Vi har en god rekke nå, men dette blir et kappløp til siste slutt. Vi henger med, og det er det viktigste. Til nå har vi bare lagt grunnlaget for resten av sesongen, sier tyskeren til BBC.

Ekstrem forvandling

16 seirer, tre uavgjort og null tap er fasiten etter 19 serierunder. Forvandlingen fra forrige sesong er stor.

PÅ SKINNER: Det meste går Liverpools vei for tiden. Foto: NTB Scanpix
PÅ SKINNER: Det meste går Liverpools vei for tiden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Denne sesongen er poengsnittet foreløpig økt fra 1,97 til 2,68 poeng per kamp, mens antall baklengs har gått fra 1,0 til 0,37 per Premier League-opptreden. Forvandlingen har gjort Liverpool til Englands beste lag, i hvert fall for øyeblikket.

Mot Newcastle i dag på tradisjonsrike Boxing Day var Klopps menn suverene fra første til siste spilleminutt.

Nytt målshow

Allerede etter elleve minutter ordnet Dejan Lovren scoringsjubel på Anfield. Klareringen fra Jamaal Lascelles ble et perfekt opplegg til en knusende smash.

Lovren banket til med en lekker volleyscoring susende inn i vinkelen - perfekt teknisk og estetisk utført av den den kroatiske stopperkjempen.

Klubbens toppscorer Mohamed Salah ordnet 2-0 da han ble felt og selv satte straffesparket iskaldt i gang.

3-0-målet ble kontant ekspedert inn av sveitsiske Xherdan Shaqiri etter et like godt innlegg fra Trent-Alexander Arnold.

Fem minutter før full tid fullbyrdet Fabinho Liverpools festdag og satte punktum med sitt hodestøt til 4-0.

- Vi kunne ha scoret enda flere mål, for vi hadde mange sjanser som kom etter fantastiske bevegelser, sier Klopp.

Nå leder Liverpool Premier League med seks poeng ned til Tottenham og sju poeng foran Manchester City, som har tapt to kamper på rad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!