Liverpool - Newcastle 4-0

Suveren serieledelse for Liverpool etter ekstrem forvandling

Manchester Citys forbausende formsvikt fortsetter. Det samme gjør Liverpools storform og ekstreme forvandling siden i fjor. Jürgen Klopps menn scorer fremdeles mye, men slipper inn bare en tredjedel så mange mål.

HERJER: Liverpool fortsetter å herje på toppen av Premier League-tabellen. I dag ble serieledelsen økt ytterligere. Foto: AP Photo/Jon Super
HERJER: Liverpool fortsetter å herje på toppen av Premier League-tabellen. I dag ble serieledelsen økt ytterligere. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool - Newcastle 4-0 (1-0)

Manchester Citys overraskende formsvikt har blitt utnyttet til det fulle av Liverpools poengmaskineri.

I dag ble serieledelsen økt til seks poeng på Boxing Day, all den tid Liverpool tok en ny overbevisende triumf, Manchester City gikk på sitt andre ligatap på rad og Tottenham overtok andreplassen bak Liverpool, som feirer jul med en luke på topp.

Adventsluka har blitt en sekspoengsluke på Anfield i løpet av juletiden.

Jürgen Klopps gutter har gått fra å være litt for variable i prestasjonene og slippe inn for mange baklengsmål, til å bli et lag som knapt nok slipper til noe som helst og ikke gir julegaver til andre enn seg selv.

- Vi har en god rekke nå, men dette blir et kappløp til siste slutt. Vi henger med, og det er det viktigste. Til nå har vi bare lagt grunnlaget for resten av sesongen, sier tyskeren til BBC.

Ekstrem forvandling

16 seirer, tre uavgjort og null tap er fasiten etter 19 serierunder. Forvandlingen fra forrige sesong er stor.

Denne sesongen er poengsnittet foreløpig økt fra 1,97 til 2,68 poeng per kamp, mens antall baklengs har gått fra 1,0 til 0,37 per Premier League-opptreden. Forvandlingen har gjort Liverpool til Englands beste lag, i hvert fall for øyeblikket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer