Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Suveren Severin Freund satte ny bakkerekord i begge omganger

Klart best i neste års VM-bakke.

TO REKORDER:  Severin Freund vant en solid seier i Falun etter å ha satt ny bakkerekord i første omgang, sett den bli slått av Kamil Stoch i andre, for så å sette ny rekord i siste hopp. Foto: Ulf Palm, EPA / NTB Scanpix
TO REKORDER: Severin Freund vant en solid seier i Falun etter å ha satt ny bakkerekord i første omgang, sett den bli slått av Kamil Stoch i andre, for så å sette ny rekord i siste hopp. Foto: Ulf Palm, EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyskeren Severin Freund var den desidert beste under verdenscuprennet i hopp i Falun onsdag. Anders Fannemel og Anders Bardal delte 6.-plassen.

Rennet i Falun var det første verdenscuprennet i bakken siden 2002. Den gang vant finnen Matti Hautamäki. Freund ledet etter den første omgangen og fulgte opp i sitt finalehopp. Det holdt til seier med god margin.

- Han gjorde to bra skihopp og hoppet langt. Det er ikke skremmende, men han vant med god margin, sa Anders Bardal til NTB om vinneren.

Tyskeren, som tok sin sjette verdenscupseier, endte på 266,1 poeng, noe som var 15,9 poeng mer enn annenmann og verdenscupleder Peter Prevc.

Gode forhold Rennet ble preget av mange lange hopp. I den første omgangen satte Freund nedslag på 133 meter. Med det overtok han bakkerekorden.

I annen omgang overtok Kamil Stoch den rekorden en kort stund med 134,5 meter. Senere nærmet også Prevc seg den lengden med sine 133,5 meter. Freund ga seg ikke og landet på 135 meter i sitt siste hopp.

- Det var to nærmest perfekte hopp, sa tyskeren.

- Forholdene var veldig bra, og det var godt med oppdrift, sa Bardal etter rennet i neste års VM-bakke.

For de norske hopperne var det optimisme å spore i godværet etter den første omgangen. Både Anders Fannemel og Anders Bardal var inne blant de fem beste, men de klarte ikke helt å følge opp.

- Det var greit, men ikke noe særlig mer enn det. Førstehoppet var klart bedre enn det andre, oppsummerte Bardal.

- Småirritert Både Bardal og Fannemel landet på 128 meter i annen omgang, noe som holdt til en delt 6.-plass. Det skilte bare 3,9 poeng til pallen.— Jeg er litt småirritert etter det annethoppet, men jeg forbedret meg mye fra treningen og hadde ting klart for meg før rennet. Jeg fikk det til å stemme, sa Fannemel.

Anders Jacobsen hoppet seg opp fra sin 18.-plass etter første omgang. Han endte til slutt på 13.-plass.

Rune Velta var eneste nordmann som ikke kom seg til finaleomgangen, mens Andreas Stjernen og Ole Marius Ingvaldsen ble slått ut i kvalifiseringen i går.

Tett i verdenscupen Slovenske Prevc har med sin annenplass onsdag fortsatt ledelsen i verdenscupen sammenlagt med sju renn igjen. Bardal ligger på 7.-plass, men har bare 50 poeng opp til 5.-plassen.

- Jeg har en klar målsetting om å være med enda litt høyere opp, men de som ligger høyt oppe hopper også godt, sa Bardal.

Stoch er nærmest Prevc på sammenlagtstillingen. Deretter følger Noriaki Kasai, Freund, Gregor Schlierenzauer og Simon Ammann før Bardal.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!