Suveren spurtseier for Cavendish

Hushovd nummer fem på 12. Vuelta-etappe.

SUVEREN SEIER: Mark Cavendish fikk et perfekt opptrekk av lagkamerat Matthew Goss, og vant den 12. etappen i Vuelta a España i overlegen stil.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Jaime REINA
SUVEREN SEIER: Mark Cavendish fikk et perfekt opptrekk av lagkamerat Matthew Goss, og vant den 12. etappen i Vuelta a España i overlegen stil.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Jaime REINAVis mer

|||Mark Cavendish (25) leverte en overlegen spurt og vant den 12. etappen av Vuelta a España torsdag. Norske Thor Hushovd hang med hele veien, men måtte nøye seg med en 5.-plass.

Den 172,5 kilometer lange etappen var uten tvil spurternes etappe. HTC Columbia gjorde et godt taktisk løp og ble belønnet med seieren. Amerikaneren Tyler Farrar tok 2.-plassen.

Cavendish og Matthew Harley Goss rykket knappe kilometeren før mål, og det var ingen som klarte å følge briten i hans maktdemonstrasjon av en spurt.

— Lagkameratene mine hjalp meg slik at jeg fikk et stort forsprang ut av siste sving, så det ble en enkel seier for meg. Det var storartet, sa Cavendish om sin første seier i Vuelta a España.

Etter etappeseieren har Cavendish fortsatt kontroll på den grønne poengtrøya. Ledertrøya har baskeren Igor Anton, som vant onsdagens etappe av rittet.

Thor Hushovd måtte gi tapt for HTC-rytterne på slutten, men syklet inn til en fin 5.-plass torsdag.

(NTB)