Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Suveren statistikk mot Finland

Norge har spilt 62 ganger mot Finland. Det har endt med 38 norske seire. Bare åtte ganger har det endt med norsk tap. Dagbladet.no følger kampen direkte klokka 18.00.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare Jari Litmanen og Jarkko Wiss er igjen fra laget som tapte 0-4 for Norge i VM-kvalifiseringen i Helsingfors for tre år siden. Den gang overkjørte Norge vertslandet.

- Norge overrasket med kortpasningsspill da vi hadde forberedt oss på langpasninger, sa Finlands landslagssjef Antti Muurinen.

Kampen mot Finland er den siste treningskampen før VM-kvalifiseringskampen mot Armenia.

- Vårt langsiktige mål er å komme til VM i 2002, men prosessen starter med kampen mot Finland, sa landslagssjef Nils Johan Semb til NTB.

I framgang

Finland endte på tredjeplass i sin EM-kvalifiseringsgruppe. Nils Johan Semb tror Finland blir det neste nordiske laget som «slår gjennom».

- Finnene er på gang. De har hatt enkelte gode resultater i de siste kvalifiseringene, men manglet stabilitet. Den tror jeg de kan finne nå, sier Semb som tror Finland kan kjempe om VM-tur i 2002.

- De kan kjempe med England og Tyskland om å kvalifisere seg til VM fra sin gruppe. Det er et bra lag med mange gode spillere, sier Semb.

Ni forfall

Med ni forfall i landslagsstroppen blir ikke testen mot Finland slik Semb hadde håpet. Landslagssjefen tror allikevel det kan komme mye positivt ut av privatlandskampen - selv uten de største stjernene.

- Det er en mulighet til å se en del «nye» spillere, det vil si de som ikke har hatt mest spilletid i det siste, sier Semb til NTB.

Lagoppstillinger:

Norge (4-5-1): Olsen - Bergdølmo, Bragstad, Berg, Bjørnebye - Helstad, Iversen, Andersen, Riseth, Riise - Carew.

Finland (4-5-1): Jääskelainen – Ylönen, Tihinen, Hyypiä, Turpeinen – Wiss, Valakari, Litmanen, Nurmela, Kolkka – Forssell.

(Dagbladet.no)

- Vårt langsiktige mål er å komme til VM i 2002, men prosessen starter med kampen mot Finland, sier landslagssjef Nils Johan Semb. Til høyre assistenttrener Harald Aabrekk.