Suveren Steinlager i Oslo Grand Prix

-Jeg er den lykkeligste i verden akkurat nå! Kusk Per Oleg Midtfjeld strålte om kapp med sola på Bjerke travbane etter seieren i det internasjonale storløpet Oslo Grand Prix. Seieren er verdt 1,1 millioner kroner.

(Dagbladet.no): Per Oleg Midtfjeld viste fram de helt store kuskeegenskapene i det prestisjetunge løpet, som hadde samlet konkurrenter fra seks nasjoner.

-Jeg hadde egentlig full kontroll hele veien. Og det ble klart etter hvert, at det kom til å stå mellom Steinlager og svenske Gidde Palema.

- I siste sving begynte jeg å tro på seier. Da dro kusken Åke Svanstedt øreproppene på Gidde Palema, uten at det skjedde så mye. Jeg hadde fortsatt ikke dratt proppene til Steinlager og ventet til oppløpet med det, fortalte Per Oleg Midtfjeld etter den store

triumfen.

- Tenker ikke penger

Gidde Palema var favoritt til å vinne dette storløpet for tredje gang på rad. Men en kusk og hest fra Mysen ville det annerledes.

Midtfjeld styrte Steinlager rett til tet og fikk dempe tempoet til 1.14,5 den første kilometeren. Vinnertiden ble sterke 1.12,5.

-Jeg vet jeg eier en god hest. Og når jeg også har en av Norges aller beste kusker, så må resultatet bli bra. Det er mye penger i både premie og verdi på hesten etter denne triumfen. Men penger er ikke det jeg tenker på akkurat nå, sa en lykkelig eier, 80-årige Knut Olaussen.

KNALLSTERKT: Steinlager og kusk Per Oleg Midtfjeld overvant favoritten Gidde Palema. ARKIVFOTO: SCANPIX
KNALLSTERKT: Steinlager og kusk Per Oleg Midtfjeld overvant favoritten Gidde Palema. ARKIVFOTO: SCANPIX Vis mer

Nybarbert

Tidligere møtte Per Oleg Midtfjeld ubarbert til storløpene med Steinlager. Men i går var han nybarbert og fin før start.

-Ja, jeg måtte slutte å være så overtroisk etter at vi vant Forus Open. Men hanskene og brillene bytter jeg aldri ut før et storløp, smilte Per Oleg Midtfjeld.

Nå venter verdens største sprintoppgjør, Elitloppet på Solvalla for den svært populære norske ekvipasjen.

Og dit reiser noen ekstra tusen nordmenn etter jubeldagen på Bjerke travbane.