I EN KLASSE FOR SEG: Øystein Bråten herjer i freeski. Søndag vant han slopestyle-konkurransen i Østerrike. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
I EN KLASSE FOR SEG: Øystein Bråten herjer i freeski. Søndag vant han slopestyle-konkurransen i Østerrike. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Øystein Bråten

Suverene Bråten vant i Østerrike

OL-håpet Øystein Bråten (22) var klart best og vant verdenscuprennet i friski, slopestyle i Østerrikske Stubai.

(Dagbladet): Bråten vant med poengsummen 91.40. Canadiske Evan McEachran ble nummer to, mens amerikanske Colby Stevenson tok tredjeplassen.

Bråten ble fjorårets store freeskier med to X-Games-gull - ett i Aspen, og ett på hjemmebane i Hafjell. Det har ingen gjort før ham. Nå fortsetter 22-åringen tydeligvis i det samme sporet, og han er en selvskreven medaljekandidat i OL i Pyeongchang.

- Veldig moro. Det var ganske krevende forhold og blåste en del, men jeg klarte å lande to run som det ikke var så mange feil i. Jeg sto ikke for de vanskeligste triksene, men jeg hentet god fart og kom igjennom uten for mye rusk, sa Bråten til NTB.

Da Dagbladet møtte medaljehåpet tidligere i høst, var han klar på at han ikke stiller i renn med noen annen intensjon enn å vinne.

- Det er veldig deilig når det løsner slik. Det er en god følelse når man får til ting og all den jobben man har lagt ned bærer frukter. Det er mange timer som ligger bak.

- Jeg har mål om å ta medalje. Jeg tror alle som stiller opp i en konkurranse har et mål om å vinne. Kommer jeg på pallen, vil det være helt rått. Målet mitt er å vinne, jeg er jo ikke med for å kjøre mitt dårligste run. Jeg er der for å gi mitt beste. Og at det gikk så bra i X-Games, gir mer selvtillit, sier Bråten.

Kvinnene var også i aksjon tidligere søndag. Der havnet Johanne Killi på femteplass. Tiril Sjåstad Christiansen er for tiden ute med skade.