Sesongåpningen på Beitostølen

Suverene Fallas varsko til Stina Nilsson

Maiken Caspersen Falla er fortsatt best og vant dagens sprint overlegent foran Mari Eide og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

VANT: Maiken Caspersen Falla tok en oppskriftsmessig seier i sprinten på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT: Maiken Caspersen Falla tok en oppskriftsmessig seier i sprinten på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Maiken Caspersen Falla er verdens beste sprinter. Det har hun bevist gjennom mange sesonger. 27-åringen er både regjerende olympisk mester og regjerende verdensmester når hun går inn i denne OL-sesongen.

Selv om Stina Nilsson er i rivende utvikling, er det ingenting som tyder på at Falla kommer til å abdisere fra tronen denne sesongen. Sprinten på Beitostølen i dag vant hun oppskriftsmessig og overlegent foran Mari Eide.

Stina Nilsson er herved advart.

Det svenske langrennsesset herjet i sesonginnledningen og under Tour de Ski forrige sesong, men sviktet da det gjaldt som mest i VM i Lahti.

Revansjelysten var så stor at Nilsson gikk på en treningssmell allerede i juni. Dermed måtte hun forlate treningsoppholdet på Sognefjellet allerede før det var i gang.

«Jeg må komme meg hjem», sa Nilsson i sommer.

Suveren seier

Nilsson er imidlertid tilbake der hun skal være nå og er klar for å ta opp kampen med Falla om sprinttronen.

Det svenske gullhåpet fikk imidlertid en klar beskjed fra Beitostølen i dag:

Maiken Caspersen Falla er fortsatt en eventyrlig god sprinter. I dag var hun bedre enn hun bruker å være på Beitostølen og vant med nesten fire sekunder i sprintfinalen.

Normalt sett er Falla aller best når det gjelder.

- Jeg er veldig glad. Det gikk bedre og bedre hele veien, sier dagens sterkeste og raskeste kvinne til NRK.

Mari Eide ble nr. 2, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen kapret 3.-plassen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer