VANT: Maiken Caspersen Falla tok en oppskriftsmessig seier i sprinten på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT: Maiken Caspersen Falla tok en oppskriftsmessig seier i sprinten på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Sesongåpningen på Beitostølen

Suverene Fallas varsko til Stina Nilsson

Maiken Caspersen Falla er fortsatt best og vant dagens sprint overlegent foran Mari Eide og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Maiken Caspersen Falla er verdens beste sprinter. Det har hun bevist gjennom mange sesonger. 27-åringen er både regjerende olympisk mester og regjerende verdensmester når hun går inn i denne OL-sesongen.

Selv om Stina Nilsson er i rivende utvikling, er det ingenting som tyder på at Falla kommer til å abdisere fra tronen denne sesongen. Sprinten på Beitostølen i dag vant hun oppskriftsmessig og overlegent foran Mari Eide.

Stina Nilsson er herved advart.

Det svenske langrennsesset herjet i sesonginnledningen og under Tour de Ski forrige sesong, men sviktet da det gjaldt som mest i VM i Lahti.

Revansjelysten var så stor at Nilsson gikk på en treningssmell allerede i juni. Dermed måtte hun forlate treningsoppholdet på Sognefjellet allerede før det var i gang.

«Jeg må komme meg hjem», sa Nilsson i sommer.

Suveren seier

Nilsson er imidlertid tilbake der hun skal være nå og er klar for å ta opp kampen med Falla om sprinttronen.

Det svenske gullhåpet fikk imidlertid en klar beskjed fra Beitostølen i dag:

Maiken Caspersen Falla er fortsatt en eventyrlig god sprinter. I dag var hun bedre enn hun bruker å være på Beitostølen og vant med nesten fire sekunder i sprintfinalen.

Normalt sett er Falla aller best når det gjelder.

- Jeg er veldig glad. Det gikk bedre og bedre hele veien, sier dagens sterkeste og raskeste kvinne til NRK.

Mari Eide ble nr. 2, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen kapret 3.-plassen.