Suverene Glimt feiret gullet

Bodø/Glimt feiret seriegullet med å slå Viking 3-0 lørdag. Kasper Junker scoret sitt 27. for sesongen og legger press på Amahl Pellegrino i toppscorerkampen.

SCORET IGJEN: Kasper Junker. Foto: Mats Torbergsen / NTB
SCORET IGJEN: Kasper Junker. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Junker har scoret 27 mål i årets sesong, på 25 kamper. Det gir et scoringssnitt på smått utrolige 1,08. I en normalsesong ville han ha blitt suveren toppscorer i eliteserien. I år utfordres han av Kristiansunds Pellegrino, som har 25 mål på 26 kamper.

Ingen har scoret så mange mål i en eliteseriesesong på 2000-tallet som Junker har levert i år. Han klarte imidlertid ikke å slette Odd Iversens rekord på 30 mål i 1968, eller matche Harald Martin Brattbakk (28) fra en av Rosenborgs gullsesonger.

Med 103 mål setter Glimt uansett rekord i antall mål for en sesong, og laget gikk gjennom sesongen uten poengtap på hjemmebane: 15 seirer og 59-11 i målscore var fasit på Aspmyra.

Sondre Brunstad Fet ordnet 1-0 etter et kvarter, etter assist fra Junker. Så la dansken på til 2-0 med en goalgetterscoring etter 21 minutter, og 3-0 i siste ordinære spilleminutt.

Glimt avslutter årets sesong på 81 poeng. Poengsnittet på 2,7 forteller alt om hva slags sesong gultrøyene har levert. Ned til toer Molde er det 19 poeng. Kun ett tap er det blitt, Molde vant 4-2 på eget gress. Alle hjemmekamper er vunnet.

Viking ender på sjetteplass, 37 poeng bak Glimt.

Avsluttet med et festklart gjesp

Krigen om hvem som skal bli toppscorer i eliteserien er den eneste konkurransen Bodø/Glimt er med i der spenningen ikke har vært drept for lengst.

Det var også der spenningen lå lørdag. Glimt hadde gjort klart til gullfest på et hotell i nærheten av Aspmyra. I ruskevær ble det ikke den festforestillingen på banen man kanskje kunne vente seg.

Glimt var riktig nok gode i første omgang. Da hadde både Philip Zinckernagel, Ulrik Saltnes og flere gode sjanser. Og Glimt scorer alltid. Første mål kom etter et kvarter da Junker fikk ballen på topp og la til rette for Brunstad Fet, som bredsidet den i mål.

Dermed ble Glimt det første laget som scoret i samtlige serierunder siden det ble 30 lag i den norske eliteserien.

Da Junker la på til 2-0 etter å ha plukket opp en retur og enkelt trillet ballen i mål fem minutter senere, luktet det målfest.

Men avslutningene etter det endte utenfor eller ble avverget av en god Iven Austbø i Viking-målet.

2. omgang ble et gjesp, der Bodø/Glimt-spillerne virket klare for fest. Minutter før full tid våknet Junker til live igjen og trillet inn sitt mål nummer 27.

Hvor mange forsvinner fra Glimt?

For Viking ble det en ventet avslutning på en kaossesong som har endt med sjetteplass. Kampen var Bjarne Berntsens siste som trener. Han fikk ikke fornyet tillit av klubbledelsen til å bli med i 2021-sesongen.

Spørsmålet er hvor mange av Glimt-spillerne som blir med videre. Det er mange hete salgsobjekter i det historiske gullaget. Jens Petter Hauge forsvant til Milan midtveis i sesongen.

Danskene Zinckernagel (på utgående kontrakt) og Junker, og midtbanegeneral Patrick Berg, er spillere flere klubber sikler etter.

Også trener Kjetil Knutsen, nevnt av New York Times-journalist Rory Smith som en kandidat til prisen som årets trener i verden, kan være aktuell for nye oppgaver.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer