Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klubben i mitt hjerte

Suverene i Norge. Men her sliter Rosenborg

JUBLET I FJOR: RBK fortsatt vinner alt på banen. Men utenfor går det treigere. Nå er det lenge siden laget har vært Norges mest populær i norsk idretts største avstemning "Klubben i Mitt Hjerte". FOTO: Ole Martin Wold / NTB scanpixSS
JUBLET I FJOR: RBK fortsatt vinner alt på banen. Men utenfor går det treigere. Nå er det lenge siden laget har vært Norges mest populær i norsk idretts største avstemning "Klubben i Mitt Hjerte". FOTO: Ole Martin Wold / NTB scanpixSS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÆRVERDIGE Rosenborg Ballklub har vært suverent best i norsk fotball i snart tredve år. Siden 1990 har laget vunnet 20 av 28 seriegull, og ligger an til ett nytt i år igjen. Flere ganger har den samme populariteten løftet RBK fram som Norges best likte i avstemningen «Klubben i Mitt Hjerte», men nå sliter Trondheims stolthet:

  • I en konkurranse som er blitt større enn noen gang, har ikke Rosenborg Ballklub vunnet på lenge.

Tidligere var det gjerne de største fotballklubbene som dominerte. Brann har oppnådd det høyeste stemmetallet noen sinne, og Vålerenga har flere seiere. Men nå har konkurransen tatt virkelig av langt utover elitefotballen.

Helt siden 2014 er for eksempel RBK blitt utkonkurrert av naboen Charlottenlund Sportsklubb i en avstemning der de lokale breddeklubbene altså gjør det stadig bedre. I fjor var Charlottenlund med sitt brede sosiale arbeid i utkanten av Trondheim bare noen få stemmer foran Utleira og Konnerud, mens RBK på 8.plass også ble slått av Eliteserie-rival Ranheim.

For «Klubben i Mitt Hjerte» gir alle idrettslag Norge rundt en sjanse til å vinne heder og penger til det lokale arbeidet. Hver dag trekker vi to vinnere blant de klubbene som klarer å same 50 stemmer i løpet av et døgn. De to får 10 000 kroner. I tillegg får alle klubbene som klarer denne grensen ett eller flere lodd i den store trekningen om 50 000 kroner. Den mest populære klubben belønnes også med 50 000 kroner. Det gir en total premiepott på 400 000 kroner som din favoritt kan vinne.

Det betyr store vinnersjanser for alle de idrettslagene som klarer å mobilisere støtte i sitt område. «Klubben i Mitt Hjerte» er Norges største nettavstemning, og arrangeres av Sparebank 1, P4, Dagbladet og Norges Idrettsforbund. Du kan sjekke resultatene underveis og stemme helt fram til fredag 26.oktober kl.12.00 på klubbenimitthjerte.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!