Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Suverene Isinbajeva vant med verdensrekord

- Elsker å stå på toppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jelena Isinbajeva fra Russland var som ventet suveren i kvinnenes stavhopp i OL mandag - og satte verdensrekord med 5,05.

Det er 24. gang den desiderte verdenseneren i disiplinen setter verdensrekord. Hun forsvarte dermed gullet fra Aten.

Isinbajeva trengte bare to stavsprang for å vinne OL-gullet, med de øvrige på behørig avstand. Hun kom inn i konkurransen på 4,70 og da hun tok sin neste høyde på 4,85 var hun allerede vinner av gullet som alle ventet hun ville ta med seg hjem fra Beijing.

Da seieren var sikret, ba hun om å få lista opp på rekordhøyden 5,05, og med et perfekt hopp slettet hun rekorden på 5,04, satt i Monaco forrige måned.

- Jeg elsker å stå på toppen og vil prøve å beholde den posisjonen så lenge jeg er i stand til det, sa Isinbajeva etter triumfen.

- Det er bestandig utfordrende å se hvem som er best og hvem som er sterkest.

Hennes trenere er ikke tvil om at Isinbajeva kan nå høyere mål. De tror hun kan bli god for høyder opp mot 5,20.

I mandagens OL-konkurranse tok Jenn Stuczynski fra USA sølv med 4,80 og Svetlana Feofanova fra Russland bronse med 4,75.

KOSER SEG I FOKUS: Jelena Isinbajeva poserer for fotografene foran resultattavla som viser hennes nye verdensrekord. Foto: AP/SCANPIX
KOSER SEG I FOKUS: Jelena Isinbajeva poserer for fotografene foran resultattavla som viser hennes nye verdensrekord. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

(NTB)

image: Suverene Isinbajeva vant med verdensrekord

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!