GLIS:  Serena Williams har grunn til å smile etter seier mot Li Na i Sony Open i Miami. Foto: Clive Brunskill/Getty Images/AFP
GLIS: Serena Williams har grunn til å smile etter seier mot Li Na i Sony Open i Miami. Foto: Clive Brunskill/Getty Images/AFPVis mer

Suverene Serena vant i Miami og rundet 330 millioner innspilte kroner

Jubel på hjemmebane.

Serena Williams vant storturneringen i Miami for sjuende gang ved å beseire Li Na 7-5, 6-1 i finalen lørdag.

Den amerikanske verdenseneren brukte tid på å komme i gang, men da hun først gjorde det var det ingen tvil. Hun slo den 2.-seedede kineseren for 11. gang på deres 12 oppgjør.

- Dette var en viktig seier for meg. Li startet kampen veldig godt. Jeg prøvde bare å henge med og ha det moro, sa Williams.

Hun tapte serven i kampens første game og lå under 2-5 i første sett. Deretter vant hun 13 av 14 games.

- Da jeg lå under 2-5 hadde jeg intet å tape. Jeg greide å slappe av og begynte å spille, sa 32-årige Williams.

Hun bor en times kjøretur fra tennisanlegget i Miami og betrakter det som sin hjemmeturnering. Hun deltok i Miami første gang som 16-åring og vant for første gang for 12 år siden. Hun har nå vunnet turneringen sju ganger på 14 forsøk. Hun har vært i finalen ni ganger.

Williams var toppseedet i en turnering for 50. gang og har vunnet halvparten av dem. Totalt er hun oppe i 59 turneringsseirer i karrieren.

Med seierssjekken på 787.000 dollar passerte hun 55 millioner dollar (330 mill. kroner) i innspilte premiepenger i karrieren.

(NTB)