Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Suverent EM-gull til Moen

Perset på 10 000 meter.

INNFRIDDE FAVORITTSTEMPEL: Sondre Nordstad Moen var den store favoritten, og innfridde under 10 000 meteren i U23-EM  i tsjekkiske Ostrava.Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
INNFRIDDE FAVORITTSTEMPEL: Sondre Nordstad Moen var den store favoritten, og innfridde under 10 000 meteren i U23-EM i tsjekkiske Ostrava.Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etapperittet Tour de France på sykkel torsdag, verdenstouren (17 av 27):

Sondre Nordstad Moen løp inn til et suverent gull på 10 000 meter i U23-EM i Ostrava torsdag.

Nordmannen klokket inn til tiden 28.41,66, som var hele 5,31 sekunder foran italienske Ahmed El Mazoury på annenplass. Han satte samtidig ny personlig rekord.

- Dette er stort. Sondre løp et meget taktisk og godt løp, sa sportssjef Ronny Nilsen etter løpet.

Moen ledet ikke an før 7000 meter var gjort unna, men herfra og ut var unggutten klart raskest. To runder før mål skaffet 20-åringen seg en liten luke og løp inn som europamester.

- Jeg måtte jobbe for det på den siste runden, men da jeg merket at nærmeste mann slapp, skjønte jeg at det kom til å gå veien. Det var godt, uttalte Moen selv til NRK.no.

Torsdagens U23-gull er Norges tredje siden 1999.

Lars Erik Malde havnet på 12.-plass på 29.45,80.

(NTB)