SUVEREN: Jaysuma Saidy Ndure tok et suverent NM-gull på 200 meter. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
SUVEREN: Jaysuma Saidy Ndure tok et suverent NM-gull på 200 meter. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOUVis mer

Suverent NM-gull til Jays

Vant med 86 hundredeler på 200 meter.

|||Jaysuma Saidy Ndure hadde EM i Barcelona som sitt store mål i år, men mislyktes der. Derfor er han ikke fornøyd med sesongen, selv om den ble toppet med suverent NM-gull på 200 meter lørdag.

Jays, som han kalles i friidrettskretser, løp inn til 20,79 sekunder. Han slo sølvgutten Tormod Hjortnæs Larsen fra Lillehammer med 86 hundredeler, noe som forteller at det var rått parti i mennenes 200-meterfinale.

- Det var litt for mye motvind, men et greit løp. Jeg synes jeg gjorde unna en fin sving, men så hadde jeg da også en bra bane, sa Ndure etter NM-seieren.

Det har vært mye snakk om banevalget hans på 200 meter etter at han klaget fælt på bane fire i EM-finalen. Han mente svingen var for krapp, og han ga også uttrykk for at det var en stor del av årsaken til at han ikke lyktes.

I NM lørdag var det ikke noe galt med banen.

- Her var banen fin.

Det var den i Zürich torsdag også. Der løp jeg i bane to, men den banen i Zürich var bedre enn bane fire i Barcelona, påsto Ndure overfor norske pressefolk i Sandnes lørdag.

Fornøyd
- Jeg kom hit for å løpe for gullet, og i og med at jeg klarte det, er jeg veldig fornøyd, sa Jays. Han skal også løpe stafett søndag, og da er det etappen på 300 meter han har valgt seg ut.

- Nå gjenstår det tre-fire løp for meg før sesongen er over. Det første kommer i italienske Rieti i neste uke, og jeg vet at det går an å løpe skikkelig fort der. Derfor kommer jeg til å satse på både 100 og 200 meter i det stevnet, sa Ndure.

Han valgte selv å kutte ut 100 meter i NM, rett og slett fordi det ville bli for stressende for ham.

- Jeg måtte ha stått opp ved fire-fem tiden på morgenen for å ha stille i 100-meteren her. Det ville jeg rett og slett ikke, sa Ndure.

Tenkte ikke kongepokal
- Jeg tenkte ikke på kongepokalen i dette løpet. Den bryr jeg meg ikke noe om. Her var det bare å løpe for gullet, slo han fast etter å ha løpt inn til 20,79.

Han sa at han er svært fornøyd med situasjonen sin. Han står utenfor friidrettsforbundets elitesatsing, og det kommer han trolig til å fortsette med.

- Jeg har ikke tenkt på neste år, men er fornøyd med tingenes tilstand akkurat nå, sa han.

- Hva vil du si om sesongen din så langt?

- Jeg var innstilt på å vinne alt da sesongen startet, men etter at jeg var kommet i gang, ble jeg dratt helt ned i bunnen og måtte begynne på nytt igjen. Det er en av årsakene til at jeg helst vil være for meg selv, sa Ndure.

- Sesongen fram til nå er jeg ikke fornøyd med. Det gikk ikke som jeg ønsket i EM, og det er surt etter at jeg har brukt mye av mine egne midler på å nå til topps, slo Jaysuma Saidy Ndure fast.

(NTB)