Suverent VM-gull til Bjarte

LAHTI/OSLO: Bjarte Engen Vik tok sin tredje individuelle VM-tittel i suveren stil. I mål var han over minuttet foran sølvvinner Sampa Lajunen.

Bjarte Engen Vik la grunnlaget for en ny VM-tittel i hopprennet i formiddag. Med lengder på 92 og 95,5 meter la han ut hele 2.43 foran sølvinner Sampa Lajunen i langrennet.

- Dette hadde jeg ikke trodd i morges. Jeg visste jeg måtte ha to god hopp, men hadde ikke trua fordi jeg ikke har fått det til på trening, sier Engen Vik til NRK.

Den usikkerheten kunne han spart seg. Barduværingen hadde nemlig full kontroll gjennom samtlige femten kilometer, og innkasserte sin tredje individuelle VM-tittel.

- I de forrige mesterskapene har jeg vært i form på forhånd. Det var jeg ikke nå. Jeg må innrømme at jeg imponerte med selv i hoppbakken i dag. Hoppene var en mester verdig, gliser Engen Vik som ikke brydde seg om at han tapte halvannet minutt i sporet til finnen.

- Det var ikke et maksløp i sporet, men jeg tok ikke ut alt og kunne nok gått et halvt minutt raskere, sier norges andre gullvinner i Lahti-VM så langt.

De andre nordmennene leverte solide løp i sporet. Kristian Hammer avanserte fra 25 til 5. plass, mens Kenneth Braaten gikk seg opp åtte plasser til trettende.