Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Suzann dropper Europa

Suzann Pettersen har lagt skuffelsen fra forrige helgs British Open bak seg, og satser på en topplassering i Stockholm denne helga. Deretter dropper hun Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22-åringen fra Oslo skulle egentlig spilt ytterligere to turneringer på Europa-touren i Nord-Irland og Wales, men setter i stedet kursen tilbake til USA.

- Etter samtaler med Solheim Cup-kaptein Catrin Nilsmark og andre har Suzann funnet ut at det beste er å reise tilbake til USA-touren, sier manager Jan Ove Nystuen til Dagbladet.

To turneringer

Etter HB Open på Drottningholm Golf Club i Stockholm, reiser Suzann hjem til Oslo noen dager for å lade batteriene. 17. august flyr hun til USA, og starter i Wachovia LPGA Classic 21., og State Farm Classic helga etter. Europa-laget samles søndag 7. september i Sverige.

- Suzann har funnet ut at dette er det beste for karrieren hennes - og for muligheten til et wild card til Solheim Cup, sier Nystuen.

Suzann vakte oppsikt under fjorårets prestisjeoppgjør mellom USA og Europa, og vil mer enn gjerne være med når turneringen spilles på svenske Barsebäck fra 12. til 14. september.

- Spiller jeg i Solheim, er det fordi jeg fortjener det, sier Suzann. Og innerst inne innrømmer hun at hun har ekstremt lyst til å være med igjen.

Men først skal hun bevise at forrige helgs British Open bare var et uheldig feilskjær, da hun misset cut'en for første gang på over ett år. - Turneringen i Stockholm er uhyre viktig med tanke på å vise at hun er god nok til å sikre seg et wild card, sier Nystuen.

Annika med

I går gikk Suzann en runde på Drottningholm i den såkalte Pro-Am'en. Hun likte banen godt, satte flere birdier på de første hullene og føler at hun kan gjøre det samme når turneringen starter i dag.

- Det er mange bra spillere med her, med Annika Sörenstam i spissen, sier Jan Ove Nystuen til Dagbladet.

- Suzann bør nok være topp 10 for å være fornøyd med seg sjøl.

PS! Suzann går ut klokka 08.50 i dag, i flight med Alison Nicholas (visekaptein i Solheim Cup) og Elisabeth Esterl.

SATSER I USA: Suzann Pettersen reiser tilbake til USA etter HB Open i Stockholm denne helga. - Suzann har funnet ut at dette er det beste for karrieren hennes - og for muligheten til et wild card til Solheim Cup, sier manager Jan Ove Nystuen.