- Suzann imponerer

Suzann Pettersen (20) lå på delt 1. plass før nattas siste runde i Australian Open i Melbourne. - Jeg hadde aldri sett Suzann spille golf før i går - spillet hennes er imponerende, sier Karrie Webb.

Det er ingen hvem som helst som gir Norges golfess denne attesten. Karrie Webb fra Queensland i Australia er ranket som nummer to i verden, bak svenske Annika Sörenstam. Karrie har spilt på USA-touren i flere år og har fast bosted i Florida.

Sterk 69-runde

- Karrie er veldig hyggelig å gå sammen med på banen, sier Suzann til Dagbladet.

I går ettermiddag (lokal tid) slo Suzann og Karrie ut i siste flight med delt ledelse. Begge gikk en sterk 69-runde, tre under par og endte totalt på sju under. På delt tredjeplass ligger svenske Sophie Gustafson og australske Jane Crafter, fem slag bak lederduoen.

- Jeg spiller bra, men det er vanskelige greener på Yarra Yarra Golf Club, sier Suzann. - Karrie er god til å putte, mens jeg sliter litt med mine tre- fire meters putter.

20-åringen er ikke overrasket over det gode spillet sitt, til tross for en litt skuffende 23. plass i Ladies Masters forrige helg i Queensland.

Karrie imponert

- Jeg er klar til å konkurrere om seieren, sier Suzann. - Det gir trygghet å være i så bra form allerede i februar.

I fjor på samme tida var Suzann skadd og var derfor ikke med på Europa-tour-åpningen i Australia. Først i juni fant hun formtoppen, da hun vant sin hittil eneste seier på Touren i French Open på Le Golf d'Arras.

Karrie Webb, som ble nummer to forrige helg etter omspill mot Annika Sörenstam, visste absolutt ingen ting om Suzann før de gikk ut sammen i går.

- Ja, jeg ble imponert av spillet hennes, sier Karrie til Europa-tourens nettsted. - Hun slår ballen hardt og gikk og tenkte hele veien på runden. - Det er et skritt i riktig retning, skryter Karrie Webb.

500000 kroner

Klokka 03.45 i natt slo Suzann ut sammen med Karrie Webb på sisterunden. Ingen av jentene torde å spå hvem som ville gå til topps, og stikke av gårde med rundt 500000 kroner.

- Det er helt åpent om jeg kan vinne Australian Open - men jeg skal i all fall gi Karrie match, sier Suzann.