Suzann kan få Solheim-plass

Solheim Cups visekaptein Alison Nicolas åpner døra mer enn på gløtt for Suzann Pettersen.

EVIAN-LES-BAINS (Dagbladet): Signalene fra Nicolas var vel kanskje det mest gledelige for Suzann etter gårsdagens runde i Evian Masters. Tre over par og totalt åtte over etter to dager har ikke imponert noen i Evian.

Men Solheim Cups visekaptein valgte likevel å følge Suzann på nesten hele runden i går, fordi hun vet akkurat hva 24-åringen kan stå for.

-  Suzann har definitivt sjanser til å sikre seg ett av de fem wild-cardene, sier Alison Nicolas til Dagbladet.

Nesten historie

Da Suzann Pettersen nesten skrev Solheim Cup-historie i 2003, ble både kaptein Catrin Nilsmark (ett slag bak Suzann i Evian) og Alison Nicolas begeistret. På Suzanns 15. hull ble kampen stoppet fordi Europa da hadde vunnet kampen mot USA.

Vår deltaker hadde ikke lyst til å gå av banen, fordi hun ville skrevet historie hvis hun hadde slått sin motstander. Da kom visekapteinen ut på greenen og plukket opp ballen hennes:

-  Suzann, we have won - let\'s party!

Til tross for Suzanns trøblete sesong og ditto resultater utelukker ikke visekapteinen at Suzann kan være på laget i september når Europa spiller mot USA i Indiana.

Vet hva hun kan

-  Suzann er absolutt med i bildet når vi skal fordele de fem plassene, sier Alison Nicolas.

-  Vi vet hva hun kan prestere, og de tre nærmeste ukene vil avgjøre om hun blir plukket ut.

Suzann sjøl er ikke så altfor opptatt av Solheim Cup. Hun konsentrerer seg først og fremst om å få tilbake den gode følelsen - og synes det var framgang på gårsdagens runde.

-  Jeg slo bedre med jernene mine, og spillet mitt tilsa en bedre score enn det jeg fikk, sier Suzann til Dagbladet.

-  Men helt ærlig, jeg putter null energi i Solheim Cup akkurat nå, legger hun til.

Trener Simon Holmes sier dette om elevens muligheter til å ta en av de 12 plassene på laget.

-  Suzann er en spiller som er god å ha i teamet hvis hun kan heve spillet sitt fra der hun er i dag, sier Holmes til Dagbladet.


PS!
Solheim Cup-laget blir tatt ut 28. august etter turneringen Kappa Ladies i Helsinki.

NESTEN: Suzann Pettersen har stort sett hatt kant ut så langt i Evian Masters. - Jeg slo bedre med jernene mine, og spillet mitt tilsa en bedre score enn det jeg fikk, sier Suzann til Dagbladet.