Suzann klar for verden

I dag opereres Norges store golfhåp i sin høyre albue. Men Suzann Pettersen (22) er sikker på at hun blir bedre enn noen gang. Og verden er klar til å ta imot henne.

Om få dager skulle Suzann satt seg på USA-flyet og gjort de siste forberedelser i solfylte og varme Florida. Men en kranglete albue holder henne i vinterlandet i tre- fire uker til, for i dag skal 22-åringen under kniven på Ullevål i Oslo.

- Operasjonen kommer ikke til å sette meg tilbake, sier Suzann til Dagbladet.

- Jeg ser bare positivt på å få tre uker til med Olympiatoppen og all kompetansen som finnes der.

Internasjonale pakker

Etter storsuksessen i Solheim Cup i Sverige sist høst, har de fleste dører åpnet seg for golfesset. I fjor hadde Suzann sponsoravtaler til en verdi av 1,2 millioner kroner. Nå har manager Jan Ove Nystuen reforhandlet de fleste, og verdien er mangedoblet.

- Rett nok er det bare én avtale vi er enige om, sier Nystuen til Dagbladet. - Men de øvrige hovedsponsorene er forsåvidt ferdigforhandlet, men vi er ikke hundre prosent enige ennå.

Og det syns Nystuen er helt ok, for han vet at ting tar litt lengre tid i dag enn det gjorde tidligere. Men interessen for Suzann er stor.

- Vi lager internasjonale pakker for Suzann, sier Nystuen, og sikter til at det amerikanske markedet er det viktigste. Men også Skandinavia er med.

Flere av Suzanns avtaler vil være prestasjonsavhengig, noe både hun, manageren og trener Simon Holmes ønsker.

Best under press

- Det betyr at hun må prestere for å få de store pengene, sier Jan Ove Nystuen.

Og det er svært få som er i tvil om at Suzann vil prestere framover. Golfeksperter verden over tror Oslo-jenta, med fast bolig i Orlando, blir Annika Sörenstams arvtaker til å overta golftronen.

SkySports, Sports Illustrated, Svensk Golf og andre magasiner overøser Suzann med komplimenter.

- En av grunnene som gjør Suzann unik, er at hun tar fram det aller beste når hun er presset, sier trener Simon Holmes til Dagbladet.

- Det er det som har brakt Annika helt til topps.

I fjor debuterte Suzann på USA-touren og gjorde et voldsomt inntrykk på ledelsen i LPGA. Så mye at de vil bruke henne som en av ti hovedprofiler på linje med Annika Sörenstam og Se Ri Pak.

- LPGA tror Suzann vil være med å prege Touren i mange år framover, sier Jan Ove Nystuen til Dagbladet. - Hun har stukket seg fram ved å spille stor golf.

Lover Annika kamp

Suzanns åpningsturnering blir trolig Safeway International i Arizona 18. mars. Hun har som mål å vinne på årets USA-tour, i fjor var hennes beste reultat en tredjeplass. Verdens beste golfer, Annika Sörenstam, har som erklært hovedmål å vinne alle fire Major-turneringene.

- Det skal ikke Annika bli alene om, sier Suzann Pettersen til Dagbladet.

- Jeg lover å gi henne kamp både i Nabisco Championship og McDonald's LPGA Championship.

KLAR FOR DET MESTE: Med suksessen fra fjorårets Solheim Cup i ryggen er Suzann Pettersen snart klar for sin beste golfsesong. - Jeg føler at jeg har lært utrolig mye av tidligere sesonger, og føler at alt er på plass, sier Suzann til Dagbladet. I dag skal hun opereres i albuen.