Suzann mistet ledelsen

Men er fornøyd med 2. plass før sisterunden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Suzann Pettersen mistet ledelsen i LPGA-mesterskapet i golf, men er bare ett slag bak unge Min Na-on foran siste runde.

«Tutta» gikk tredjerunden ett slag under par. Hun hadde en eagle, tre birdies, to bogeys og en dobbeltbogey på en ujevn runde.– Det var en lang dag, og vinden var vanskelig, men jeg er fornøyd med plasseringen min. Jeg er akkurat der jeg ønsker å være foran siste dag, sa hun.

Pettersen var ett slag foran australske Karrie Webb halvveis i turneringen, men økte ledelsen til tre slag med birdie på 2. og 4. hull lørdag. Med bogey på 6. og 8. hull forsvant forspranget.

Sørkoreanske Birdie Kim var den første som passerte Pettersen, da hun levde opp til navnet og senket birdie etter birdie på første halvdel av runden. Men det var en annen sørkoreaner som skulle stå distansen best.

Nervøs

18-årige Min Na-on innledet sin runde med en bogey på 2. hull, men resten av veien ble det åtte birdies og resten par. Det sendte henne til topps på lista, i hennes sjette turnering på LPGA-touren.

– Jeg er stolt av meg selv. Dette var den beste dagen i livet mitt, sa Min, som har et stort press på seg når hun går ut i ledelse søndag.

– Jeg vet ikke hvordan jeg får sove i natt. Jeg var nervøs på de to siste hullene, og jeg kommer sikkert til å være mer nervøs i morgen. Jeg må bare prøve å glemme omgivelsene og spille så godt jeg kan.

GOD START: Suzann Pettersen startet lørdagens runde godt, men endte på annenplass. Hun ligger ett slag bak sør-koreanske Min Na-on. Foto: SCANPIX
GOD START: Suzann Pettersen startet lørdagens runde godt, men endte på annenplass. Hun ligger ett slag bak sør-koreanske Min Na-on. Foto: SCANPIX Vis mer

Suzann Pettersen gjenerobret delt ledelse med eagle på 11. hull, men falt til delt annenplass med dobbeltbogey to hull senere. På det hullet måtte hun tåle en straffedropp etter å ha havnet i dyp rough.

Langt bak

Dagens siste birdie på 17. hull sørget for at hun har annenplassen alene, ett slag bak Min, ett foran Webb og Angela Park.

Søndag går «Tutta» i lederballen sammen med Min. Verdensener Lorena Ochoa og tidligere verdensener Annika Sörenstam er henholdsvis fem og seks slag bak lederen.

En medieyndling som ikke kommer til å spille om seier er Michelle Wie. Tenåringen er håpløst sist etter en 83-runde lørdag og later til helt å ha glemt ferdighetene som lot henne yppe seg i herreturneringer for noen år siden.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer