Suzann Pettersen falt en plass etter bra runde

Nummer ni sammenlagt i Canada.

 NIENDEPLASS:  Suzann Pettersen ligger på en niendeplass i LPGA-turneringen i Canada. Foto: Geoff Robins/Reuters/NTB Scanpix.
NIENDEPLASS: Suzann Pettersen ligger på en niendeplass i LPGA-turneringen i Canada. Foto: Geoff Robins/Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Suzann Pettersen falt en plass og ligger som nummer ni sammen med Inbee Park etter de tre første rundene av LPGA-turneringen i Canada.

Den norske jenta som startet svakt torsdag, spilte seg opp til åttendeplassen etter en solid og god 64-runde fredag. Lørdag gikk hun runden på 68 slag og holdt så å si posisjonen sin.

Hun ligger sju slag bak ledende Park Hee-young fra Sør-Korea etter de tre første rundene, og hun har fem slag opp til skotske Catriona Matthew på tredjeplass.

Eagle Lørdag hadde Tutta birdies på det femte-, niende- og 12. hullet, men hun måtte også tåle bogeys på hull nummer sju og 13. Det ble oppveiet av en flott eagle på det 18. og siste hullet på lørdagens runde.

Dermed ligger den norske jenta 13 slag under banenes par før avslutningsrunden.

Park Hee-young misset cuten i den forrige turneringen hun spilte, men nå ser det ut som om hun virkelig har fått spillet sitt til å sitte. Hun innledet turneringen med en 65-runde, fortsatte med 67 på andrerunden og slo til med fantastiske 61 slag på lørdagens tredje runde.

Bra putter - Jeg innså det vel ikke helt selv, men de lange puttene mine satt fantastisk bra. Jeg forsøkte bare å stole på meg selv på denne runden, sa Park etter lørdagens spill.

Amerikanske Angela Stanford ligger på annenplass før finalerunden, og hun er bare ett slag bak Park.

Fra tredje til niendeplass (Suzann Pettersen) skiller det ikke mer enn fem slag, så også den norske jenta har muligheter til å spille seg opp med klaff på den siste runden.

Suzann Pettersen valgte å spille i den canadiske turneringen som oppladning til British Open senere i sommer, for hun har gode erfaringer med spill i Canada.

(NTB)