Suzann Pettersen kjemper om millionpott

Suzann Pettersen (20) fortsetter å imponere i Evian Masters. I går spilte Oslo-jenta seg opp til 9. plass blant verdens beste golfere. - Jeg vil være strålende fornøyd med topp 15, men det er ikke umulig å ende blant de tre beste, sier Suzann til Dagbladet.

Og da snakker vi om veldig mange penger i verdens nest viktigste turnering for kvinner. Bare US Open er større. Samlet premiesum i Masters-turneringen i franske Evian-les-Bains er på hele 19,5 millioner norske kroner. Vinneren stikker avgårde med 2,9 millioner.

Skulle Suzann sikre seg tredjeplassen kan hun innkassere 1,4 millioner kroner. I tillegg kommer de 317000 hun fikk for seieren i French Open forrige søndag.

Litt mer jobb

I går startet det litt trådt for golfesset. Med bogey på det første hullet.

- Det ble litt mer jobb en planlagt, sier Suzann. - Men jeg hadde 17 hull til å spille, så gjorde ikke noe særlig å tape ett slag.

- Er det noen av hullene som passer deg spesielt bra?

- Ja, jeg liker meg veldig godt på 7, 8, 9 og 10, sier Suzann. - Det er hull som stemmer for meg, og to av dem er par fem som jeg kan gå på i to.

For det er ingen hemmelighet at Suzann er den som driver lengst av jentene. Mer enn 300 meter går den lille ballen når hun treffer bra.

I går gikk hun runden på tre under banens par og ligger totalt fem under etter to dager, på en sensasjonell delt niendeplass.

Suzann Pettersen

Alder: 20.

Sivil status: Single.

Bil: Lexus.

Favorittrett: Kinamat.

Favorittdrikk: God rødvin.

Hole-in-one: Én gang for noen år siden i Spania.

Lengste drive: Over 300 meter

Lengste slag rett i hullet: 115 meter i NM på Bogstad i fjor.

Aktuell: Deltar i Evian Masters i Sveits.

- Jeg kan

- Svenske Maria Hjorth gikk hele sju under par i går og er 10 under totalt, kommentar?

- Veldig bra, men også jeg kan spille en 65-runde, sier Suzann. - Det har jeg kapasitet til.

De aller beste golferne i verden er samlet i Frankrike denne helga. Det affiserer ikke det norske golfesset det minste.

- Joda, her er alle de beste, men akkurat nå er de ikke best, sier Suzann. - Jeg spiller mitt eget spill, og psyken hjelper meg mye.

Svenskene har ikke uventet inntatt toppen i Masters-turneringen. Hjorth leder ett slag foran Sophie Gustafson og amerikanske Beth Daniel. Og Suzann er bare to slag bak sør-koreanske Se Ri Pak på fjerdeplassen.

Topp tre mulig

- Svenskene er nok sterkest psykisk, sier Suzann foran de to siste dagene i Evian-les-Bains.

Men hun utelukker langt fra seg sjøl helt der oppe.

- Jeg vil være strålende fornøyd å være blant de 15 beste, og ligger jo i øyeblikket blant de 10, sier Suzann Pettersen til Dagbladet.

- Men det er ikke umulig å komme blant topp tre i Masters.

  • I dag går Suzann ut klokka 11.40.
OSER AV SELVTILLIT: - Joda, her er alle de beste, men akkurat nå er de ikke best, sier Suzann Pettersen om Evian Masters-turneringen. Her sammen med caddyen sin ved det 17. hullet i går.