Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Suzann Pettersens storspill ga andreplass

- Jeg følte vel som i går at jeg rotet vekk en stor sjanse til å vinne denne turneringen.

NESTEN TIL TOPPS: Suzann Pettersen storspilte på den fjerde og siste runden i LPGA-turneringen i Malaysia. Hun avsluttet med en 66-runde og endte på 2.-plass. Foto: AP Photo/Joshua Paul/NTB Scanpix
NESTEN TIL TOPPS: Suzann Pettersen storspilte på den fjerde og siste runden i LPGA-turneringen i Malaysia. Hun avsluttet med en 66-runde og endte på 2.-plass. Foto: AP Photo/Joshua Paul/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Suzann Pettersen storspilte på den fjerde og siste runden i LPGA-turneringen i Malaysia. Hun avsluttet med en 66-runde og endte på 2.-plass.

- Jeg gjorde noen dumme feil og ga bort mange slag, men det var sikkert tilfelle for en del av de andre også, sa Tutta i følge nyhetsbyrået AP.

- Jeg følte vel som i går at jeg rotet vekk en stor sjanse til å vinne denne turneringen, la hun til.

Hun kunne ikke gjøre noe med kinesiske Shanshan Feng som holdt godt unna med 67 slag på den avsluttende runden. Hun endte på 267 slag totalt, mens Tutta fikk 270 slag og var 14 slag under banens par.

Seks birdier ble det på den norske jenta på de avsluttende 18-hullene. Hun har spilt svært godt gjennom hele turneringen og ligget trygt plassert i teten. Hun gjorde også unna førsterunden på 66 slag.

På annenrunden måtte hun tåle et lite tilbakeslag og endte på 72 slag, på par, men på de to siste rundene tok hun fram storspillet igjen og endte på 66 slag som på åpningsrunden.

Søndag hadde hun birdier på det andre-, fjerde-, sjette-, tiende, 17.- og 18.-hullet, mens hun måtte tåle en boogie på hull nummer 16. Det gjorde at hun knep ett slag på den kinesiske vinneren som var to slag bedre enn Pettersen i den andre- og tredje omgangen. Det ble avgjørende.

Koreanske Amy Yang og svenske Anna Nordqvist endte på delt tredjeplass i Malaysia i helgen. De var to slag bak den norske jenta etter å ha gått sluttrunden på 69 og 70 slag.

Den eneste spilleren som var bedre enn Tutta i avslutningen var amerikanske Ryan O'Toole. Hun gikk avslutningsrunden på 65 slag, men ble likevel ikke bedre enn nummer 12 totalt.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!