Suzann sprakk

Halvveis i Wales Open i Bridgend ledet Suzann Pettersen (20) med tre slag på svenske Helen Alfredsson, og var veldig nær førstepremiepotten på 800 000 kroner. - Men med fire bogeys på de siste ni hullene, var det ikke mulig å vinne, sier Suzann til Dagbladet.

Suzann er inne i sin første sesong på Europa-touren, og har allerede rukket å imponere de beste golferne i verden. I juni vant hun sin første seier på Touren - French Open, ble nummer 11 i Evian Masters i Frankrike helga etter. Der var hele verdenseliten samlet. I går var det bare en svenske som tuktet Suzann.

- Da jeg ledet med tre slag, bestemte jeg meg for å gå de neste hullene på par. Og det gjorde jeg også, men Helen fikk tre birdies og plutselig var vi likt, sier Suzann. - Og da jeg fikk en bogey på hullet etter var det gjort.

Vant 600 000

- Jeg ønsker jo alltid å vinne og hadde muligheten, men denne gang var jeg ikke bra nok, sier Suzann.

Som langt fra deppa etter andreplassen på Royal Porth Cawl - og en sjekk på rundt 600 000 kroner.

I sin første sesong på Europa-touren har 20-åringen spilt inn mer enn én million kroner. Og bedyrer at pengene ikke er den viktigste motivasjonsfaktoren.

- Men det er jo hyggelig, selv om jeg ikke hadde forventet så mye det første året.

Men det er nok bare starten på den økonomiske karrieren vi har sett. For allerede i formiddag er Suzann Pettersen på plass i årets største turnering, British Open på Sunningdale ved London.

14 millioner i potten

- Hit kommer alle de beste spillerne i verden - for dette er én av årets fire hovedturneringer, sier Suzann. De tre andre går i USA.

Og det er ikke småpenger det skal kjempes om på parkbanen Sunningdale. 14 millioner kroner ligger i premiepotten - fire av dem går til vinneren. Og skulle Suzann havne på en 10. plass, kan hun innkassere ca. 800000 nye kroner på kontoen.

- Jeg gleder meg til turneringen og til banen, sier Suzann. - Sunningdale er en parkbane, og der kan jeg spille mer tradisjonell golf - og det liker jeg godt.

Jentenes Tiger

Og for alle som kjenner ambisjonene til 20-åringen, vet man at hun ikke bryr seg om berømte konkurrenter, men går for å vinne hver gang hun er på banen. Eller som hun sa det til Dagbladet etter seieren i French Open:

- Jeg skal bli kvinnenes svar på Tiger Woods!

I dag starter hun oppkjøringen til British Open, torsdag slår hun sitt første slag i konkurransen. I går var hun nær sin andre seier på Europa-touren og ligger veldig godt an til å bli årets nykommer.

- Jeg er kjempefornøyd, sier Suzann til Dagbladet.

BOMMET: - Jeg ønsker jo alltidv å vinne og hadde muligheten, men denne gang var jeg ikke bra nok, sier Suzann Pettersen etter sin 2. plass i Wales Open i Bidgend.