Suzann sprakk

Suzann Pettersen lå lenge an til topp 10 i natt, men to bogeys på de to siste hullene ødela. Hun gikk runden én under par, og var da sjanseløs på å kvalifisere seg til årets første Major-turnering.

Forrige helg i Tucson endte med en stor nedtur og 63. plass. Drøye 13000 kroner i premiepenger var beskjedent. Denne helga møtte 21-åringen fra Oslo de beste spillerne i verden i Ping Championship i Phoenix, Arizona. Suzann viste at hun kan matche de aller fleste framover, men var likevel skuffet over ikke å ende blant topp 10.

Hadde så lyst

- Ja, jeg er veldig, veldig skuffet, sier Suzann Pettersen til Dagbladet i natt. - Jeg hadde så veldig lyst til å spille Nabisco i år igjen.

Da Suzann hadde tre hull igjen på runden, lå hun 11 under par. Skulle hun ha en sjanse til å kvale inn for årets første Major, visste hun at tre birdies var nødvendig.

- På det 16. gikk ballen nesten i, sier Suzann. - På det 17. var flaggplasseringen veldig vanskelig, og jeg fikk min første bogey.

Da Suzann gikk ut på det siste hullet hadde hun masse sinne i kroppen, driven endte utenfor fairway. Til tross for at hullet nesten var dømt til bogey, var hun veldig nær ved å klare par.

- Jeg brukte litt for lang med å få min første birdie, sier Suzann. - Det skjedde først etter seks hull.

Dermed ble det litt for mye press for 21-åringen.

- Men vi skal fortsette å jobbe, sier manager Jan Ove Nystuen til Dagbladet. - Det kan bli mye moro og topp plasseringer framover på USA-touren.

California neste

På avslutningsrunden gjorde Suzann tre birdier, men fikk dessverre bogey både på det 17. og 18. hullet. Lørdag gjorde hun hele sju birdies, men også tre bogeys. Totalt endte hun på ni under par. Hun lå an til en plass rundt 25. Suzanns neste turnering blir The Office Depot Championship i California, 3. april. Turneringen har en premiepott på drøye 10 millioner kroner.Nabisco Championship i California er årets første Major-turnering. I fjor var Suzann invitert og ble Suzann 25, Annika Sörenstam gikk (selvsagt) til topps. Nesten 12 millioner kroner ligger i premiepotten, vinneren stikker av gårde med drøye 1,6 millioner. Grei inntekt for ei langhelg. Men i år uten vårt golfess.

VELDIG SKUFFET: Suzann Pettersen gjennomførte en bra turnering i Phoenix, og endte ni under par. - Men jeg er likevel veldig skuffet, sier Suzann til Dagbladet i natt.