Suzann under par

TENERIFE (Dagbladet.no): Suzann Pettersen endte én under par etter storspill og mye uflaks under dagens Tenerife Open.

Det var helt vindstille i dag - i motsetning til de to foregående dagene hvor det har blåst svært kraftig. Pettersen startet i 8.30-tida lokal tid, og viste god form på golfbanen med disse resultatene:

Hull 1 (par 4): Birdy

Hull 2 (par 3): Par

Hull 3 (par 4): Par

Hull 4 (par 4): Bogey

Hull 5 (par 5): Birdy

Hull 6 (par 3): Par

Hull 7 (par 4): Par

Hull 8 (par 4): Birdy

Hull 9 (par 5): Birdy

Hull 10 (par 5): Birdy

Hull 11 (par 3): Par

Hull 12 (par 5): Bogey

Hull 13 (par 4): Par

Hull 14 (par 4): Par

Hull 15 (par 4): Par

Hull 16 (par 4): Dobbel bogey

Hull 17 (par 3): Par

Hull 18 (par 4): Par

Dermed endte hun én under par i dagens runde, og fjorten over par turneringen under ett. Hun har spilt seg oppover resultatlista med dagens storspill.

Raquel Carriedo er den eneste andre spilleren som har holdt seg under par i dag, og hun ligger på delt førsteplass etter seks hull. Hun har én under par i dag og fire over par totalt.

Suzann storspilte deler av dagens omgang, men hadde flere meningsløse bogeys som ødela mye. På det sekstende hullet endte ballen i vannet med en dobbel bogey som resultat.

I gårsdagens vindblåste runde endte Suzann med 77 slag, fem over par. Det betyr 15 over par etter tre runder.

På det første hullet havnet utslaget bak en lav fjellvegg, og Pettersen fikk en bogey på par 4-hullet etter å ha måttet droppe ballen.

Andrehullet klarte hun på par med tre slag. Utslaget på hull tre endte seks meter fra hullet. Der endte hun på par etter fire slag. På fjerdehullet slo hun til i kraftig motvind med en birdie etter tre slag.

Da klarte hun ikke å skjule begeistringen, og en tydelig glad Pettersen hyttet neven i lufta. Like bra gikk ikke på neste hull da hun endte med en bogey etter å ha misset på hullet fra 75 centimeters hold.

Sjette hullet tok hun på par med tre slag. Par ble det også på hull sju med fire slag. Åttende hull endte med enda en bogey, og det samme gjorde hull 9. Tiende hull klarte hun par på med fem slag.

Hull 11 endte med dobbel bogey, men hun slo til med en birdie på hull 12. 13 gikk på par, mens fem slag på det fjortende hullet betød bogey.

På det 15. hullet - et par fire-hull - slo Suzann sin tredje birdie for dagen. De tre siste hullene gikk hun på par.

Samme antall slag hadde også norske Cecilie Lundgreen etter gårsdagens tredje runde.

Fredag gikk Tutta ut som leder av Tenerife Open. På det 17. hullet fryktet hun for at hun ikke skulle klare cuten.

- Jeg spilte tre katastrofale hull, sier Suzann som endte på delt 34. plass.

På de ni første hullene spilte 21-åringen bra golf i den sinnssyke vinden som også plaget gårsdagens konkurranse. Hun var to over par, men det var bra nok til å være i topp tre. På de siste ni gikk alt rett vest. På hull 10 ble Suzann irritert da Elisabeth Esterl og Johanna Head fra flighten hennes satte seg ned for å få litt sol. Etter fem minutter ba hun dem innfinne seg. Så gikk alt galt.

Håpløst

- Jeg hadde et dårlig utslag, ballen lå slik at jeg bare måtte få den inn på fairway, sier Suzann til Dagbladet.no.

- Tredjeslaget var veldig bra, men vinden tok den inn i ei steinrøys.

Så måtte hun droppe, og resten av slagene gikk helt galt. Trippelbogey, og plutselig fem over par. Hullet etter slo hun ballen i et tre, og kunne ikke bruke noe annet enn putteren for å komme på greenen på par 3-hullet. Det endte med bogey.

- På det 16. hullet hadde jeg 105 meter til pinnen og gikk i vannet, sier Suzann. - Det kan skje, men bør ikke skje. - Det neste slaget var håpløst, og jeg gikk i vannet igjen.

Hun tapte fire slag på hullet, og var hele 10 slag over par. 11 for runden.

- Da jeg kom til det 17. hullet tenkte jeg: Kanskje misser jeg cuten. - Da hadde jeg reist rett til Berlin for å trene, sier Suzannn. - Og det ville ikke vært mye å skrive hjem om.

Satser på topp 10

Når Dagbladet sitter sammen med golfesset, virker hun langt fra utslått.

- Jeg burde vært lei meg, men er det ikke, sier Suzann. Hun forteller at hun satser på en formtopp til de store turneringene, og er veldig glad for at denne runden kom her på Tenerife, og ikke i Evian Masters i Frankrike neste måned.

- Etter en så forferdelig runde, er det mulig for deg å gjøre en anstendig avslutning på turneringen?

- Jeg har nok forspilt sjansene mine, men i dag er jeg nullstilt igjen. Jeg satser på topp 10.

HER GÅR ALT GALT: Suzann Pettersens drive på fredagens hull 10 endte tett inntil en palme. Det hele endte med trippelbogey. - Ett av mine tre katastrofale hull, sier Suzann.