REKLAMEBREMS: - Jeg har ikke vært klar over at det var åpnet for reklame under øvelsene før i det siste. Dessuten tror jeg aldri toget har gått før jeg står igjen på perrongen, sier SU-leder Andreas Halse, som ønsker at forbudet skal gjelde for alle store idrettsarrangement. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
REKLAMEBREMS: - Jeg har ikke vært klar over at det var åpnet for reklame under øvelsene før i det siste. Dessuten tror jeg aldri toget har gått før jeg står igjen på perrongen, sier SU-leder Andreas Halse, som ønsker at forbudet skal gjelde for alle store idrettsarrangement. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

SV vil nekte TV 2 å sende reklame under OL

På OLs åpningsdag ønsker SV å få igjennom et hastevedtak som skal nekte TV 2 å sende reklame under lekene i Sotsji.

Kanalen får lov å sende 12 minutter reklame i timen, noe som har gjort mange publikummere bekymret for at de skal gå glipp av store idrettsøyeblikk.

I tolvte time ønsker altså SU og moderpartiet SV at regjeringen skal forby reklame mens lekene pågår, melder NRK.

- Jeg har ikke vært klar over at det var åpnet for reklame under øvelsene før i det siste. Dessuten tror jeg aldri toget har gått før jeg står igjen på perrongen, sier SU-leder Andreas Halse, som ønsker at forbudet skal gjelde for alle store idrettsarrangement.

TV 2s kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy lar seg ikke begeistre om SVs initiativ.

- Jeg er først og fremst forundret over at partiet ikke har viktigere saker å konsentrere seg om. Dette blir en nokså sær diskusjon. Vi har planlagt OL veldig grundig, og vi har drillet våre folk når det gjelder plassering av reklameblokkene, sier han.

(NTB)