Svære, raske Dallas vil til OL

Dallas Robinson er sin egen trener.

(Dagbladet.no): Dallas Robinson (26) har troen på at han skal presse seg gjennom et av de trangeste idrettsnåløyene som finnes:

En plass på det amerikanske OL-landslaget i sprint.

Lettere blir det med henblikk på at Robinson i fjor sluttet i jobben for å satse på friidrett på heltid, og ambisjonsnivået er voldsomt sett i lys av forutsetningene:

- Hey, y\'all. Jeg heter Dallas Robinson. Jeg er egentlig ingenting. Jeg er en 196 centimeter høy 95 kilo tung hvit fyr sin bor i Kentucky. Jeg er min egen trener. Som så mange andre begynte jeg å jobbe etter universitetet. I ett år følte jeg meg elendig: Jeg drev ikke med det Gud skapte meg for å gjøre, nemlig å løpe, introduserer Robinson seg selv i en av sine YouTube-videoer.

Robinson, hvis vitale mål ikke akkurat minner om konkurrentenes, har brukt mesteparten av vinteren på et 60 meter langt strekke i et dårlig opplyst treningslokale.

Det har imidlertid gitt resultater, og den store sprinteren noterte seg for en av de beste tidene på 60 meter i verden i år med 6,64. Til sammenligning har vår egen Jaysuma Saidy Ndure løpt på 6,55.

Det mangler med andre ord noe på å utkonkurrere de aller beste når kremen av USAs friidrettsutøvere møtes om en snau måned i Eugene, Oregon for et nådeløst amerikansk uttak, hvor de som har dagen kvalifiserer seg til Beijing-OL.

Med en personlig rekord på 10,40 på 100 meter, skal det noe til om Dallas Robinson blir å finne i den kinesiske hovedstaden som forsvarer av de amerikanske fargene, men hovedpersonen selv er sterk i troen.

Svære, raske Dallas vil til OL

- Jeg tror jeg kommer til OL, selv om vet ikke hvordan jeg skal komme dit, sier han til New York Times.