ALLE SCORINGENE: Se Chelseas fire mål mot Qarabag. Video: Viasat

Chelsea straffet Qarabag

Svært omdiskutert situasjon da Chelsea sikret avansement

Qarabag pådro seg rødt kort og straffe imot tidlig i Champions League-kampen mot Chelsea.

Qarabag - Chelsea 0-4 (0-2)

(FourFourTwo): Med seier ville Chelsea være klare for neste runde i Champions League, uavhengig av resultat i kveldens oppgjør mellom Atlético Madrid og Roma.

Det omvendte oppgjøret på Stamford Bridge mellom lagene endte hele 6-0 til Chelsea. Etter den kampen har Qarabag kun sluppet inn fem mål på elleve kamper.

Men hjemmelaget har for vane å få rødt kort i denne turneringen, noe som ikke var et unntak i kveld. Med rødt kort og straffemål allerede etter 21 minutter, ble det en forholdsvis enkel oppgave for Chelsea.

Willian, Hazard og Fabregas sørget for avansement til neste runde.

- Jeg er glad for å score to mål. Vi fortjente seieren i kveld, sier tomålsccorer Willian ifølge BBC.

Straffe og rødt

Det var hjemmelaget som startet best. Qarabag spilte seg fint gjennom Chelsea-forsvaret tidlig i kampen, før Michel fikk avslutte fra rundt ti meter. Ballen føyk i tverrliggeren bak Thibaut Courtois.

Etter 20 minutter fikk Chelsea en hjelpende hånd av dommeren. Qarabag-kaptein Rashad Sadygov holdt armen til Willian, som gikk i bakken i boksen. Dommeren pekte resolutt på straffemerket og ga også Sadygov det røde kortet for forseelsen.

- Det er helt uforståelig at det skal resultere i straffe og rødt kort, sier Viasat-kommentator Arnstein Friling.

Willian ser slik på situasjonen:

- Det var litt kontakt. For meg var det straffe - jeg tror ikke dere mener det var det, men for meg var det straffe, sier Willian.

Se og bedøm situasjonen selv her:

RØDT KORT? Se straffesituasjonen her. Video: Viasat

Eden Hazard var iallfall sikker fra krittmerket og sendte keeper feil vei. Scoringen kom på et veldig fint tidspunkt for Chelsea, som sleit med å skape noe særlig.

Det spesielle er at Qarabag nå har pådratt seg rødt kort i tre strake Champions League-kamper.

Doblet ledelsen

Med 1-0 i bagasjen bredte roen seg i bortelaget, som økte ledelsen etter 36 minutter.

Eden Hazard har virkelig begynt å finne storformen etter skadeavbrekket tidligere i sesongen. Det viste han også på kampens andre scoring, hvor belgieren hælflikket ballen tilbake til Willian, som nådeløst satte inn 2-0.

Chelsea kunne tillate seg å hvile Eden Hazard den siste halvtimen. Like før han byttet med Alvaro Morata fikk han en stor sjanse, men skuddet fra snaut ti meter gikk rett på keeper.

Chelsea og Morata fikk også en scoring annullert for offside. TV-reprisene viste at den også var tvilsom.

Etter 70 minutter fikk Chelsea og Willian straffe nummer to, også denne gangen for holding i trøya. Cesc Fabregas scoret på det første forsøket, men måtte ta straffen på nytt fordi flere spillere løp inn i boksen før skuddet gikk.

På det andre forsøket var spanjolen like sikker og sendte ballen i samme hjørne, til høyre for keeper.

Willian fikk æren av å fastsette sluttresultatet med et fint langskudd fra distanse. Godt for en spiller som ikke har fått så mye spilletid i ligaen den siste tiden. I dag var han involvert i alle Chelseas scoringer.

Chelsea vinner dermed 10-0 sammenlagt over to kamper mot Qarabag.

Luiz tilbake

Midtstopper David Luiz var tilbake i startoppstillingen til Chelsea etter at brasilianeren ble utelatt i ligakampene mot Manchester United og West Bromwich.

Det dukket opp rapporter på at årsaken til vrakingen var at Luiz hadde stilt spørsmål ved Antonio Contes disponeringer i 0-3-tapet mot Roma. Conte selv mente at det var på grunn av taktiske årsaker at Andreas Christensen ble foretrukket på stopperplass.

Chelsea-forsvaret hadde iallfall få problemer etter at hjemmelaget ble redusert til ti mann.

P.S. Journalistene på stadion i Aserbajdsjan bet seg merke i at navnene på Chelsea-spillerne var litt annerledes enn normalt. Om dette er på grunn av normal omskriving av utenlandske navn i landet vites ikke. Det så iallfall slik ut: