Johannes Høsflot Klæbos familie uttaler seg VM-disken:

- Svært vanskelig å takle

Johannes Høsflot Klæbos (24) familie uttaler seg etter den dramatiske femmila, hvor skiesset ble fratatt VM-gullet etter en kollisjon med Aleksandr Bolsjunov på oppløpet.

SKUFFET: Morfar Kåre Høsflot, Johannes Høsflot Klæbo og pappa og manager Haakon Klæbo avbildet på Skeikampen før VM. Foto: Geir Olsen / NTB
SKUFFET: Morfar Kåre Høsflot, Johannes Høsflot Klæbo og pappa og manager Haakon Klæbo avbildet på Skeikampen før VM. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Klart jeg ble rørt av Johannes i går. For det første var prestasjonen helt enorm. For det andre var nedturen etterpå svært vanskelig å takle, skriver trener og morfar Kåre Høsflot i en pressemelding familien har gitt ut.

- Preger ham

Far Haakon forklarer hvordan det siste døgnet har vært for sønnen.

- Jeg har snakket med Johannes flere ganger i dag. Det er klart at situasjonen som oppsto i går preger ham, men den verste skuffelsen har nok lagt seg. Utallige tilbakemeldinger og støtte fra fjern og nær har gjort han godt. Den støtten som Johannes opplevde i går, setter han veldig stor pris på, skriver far Haakon i pressemeldingen familien la ut mandag.

Han takker videre det norske støtteapparatet, og Klæbos lagkamerater, for måten de har støttet ham på i Oberstdorf.

Dette er situasjonen Klæbo ble disket for:

Femmila søndag endte med at Johannes Høsflot Klæbo og Aleksandr Bolsjunov krasjet inne på oppløpet. Klæbo gikk først over mål, mens Bolsjunov brakk staven og gikk over som nummer tre - bak Emil Iversen.

Taus om ankesaken

Russland la umiddelbart inn protest og juryen valgte å diske Klæbo. Og til slutt ble det Emil Iversen som sto igjen med VM-gullet rundt halsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer