Svak avslutning på god Hushovd-uke

80. plass i Barcelona.

Etter et ritt med flere oppturer ble det en liten skuffelse for Thor Hushovd og co. på sisteetappen av Volta a Catalunyai dag.

Hushovd selv ble nummer 80, og kom til mål 42 sekunder bak José Carrasco som vant den 124 kilometer lange avslutningsetappen. Men stemningen i Grimstad-syklistens Credit Agricole var nok heller laber.

Tapte ledertrøya

Remi Pauriol hadde holdt ledertrøya de siste dagene, men klarte ikke å forsvare den i målgangen i Barcelona. Gustavo Cesar ble nummer to søndag og vant rittet sammenlagt.

- Det gikk bånn gass hele tiden. Vi klarte dessverre ikke å kontrollere løpet, så Pauriol mistet ledertrøya. Det skal bli godt med noen rolige dager etter en hard uke, sa Hushovd til Syklingens Verden.

Nordmannen kan ta noen dager fri med god samvittighet. Etapperittet i Spania har gått over alle forventninger for Thor Hushovd.

To seire og en andreplass

På prologen var han raskest av alle, og fulgte opp med nok en seier dagen derpå. Så ble det tre rolige etapper før han igjen var helt oppe i teten. Fredag ble han nummer to etter å ha vunnet spurten i feltet.

GOD START: Her er Thor Hushovd på vei mot seier på prologen mandag. Foto: Toni Albir, EPA/Scanpix
GOD START: Her er Thor Hushovd på vei mot seier på prologen mandag. Foto: Toni Albir, EPA/Scanpix Vis mer

- Det har vært et veldig godt ritt for meg. Helt topp, sa Hushovd til NTB fredag.

Poengtrøya var det aldri noen tvil om at nordmannen skulle kapre. Til slutt hadde han et forsprang på 30 poeng til Gustavo Cesar.

Det lover godt foran årets store høydepunkt, Tour de France som går av stabelen i sommer. Både Hushovd og trener Atle Kvålsvoll lover at alt er i rute før sykkelklassikeren.

(NTB)

Svak avslutning på god Hushovd-uke