Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svak Bjørnstad tapte 34 plasser

Bjørnstad gikk dagens runde seks over par, og havnet på 40.plass. Vi fulgte han hull for hull.

Etter tre gode åpningsrunder i Bank of America Colonial i Texas lå Henrik Bjørnstad helt oppe på en sjetteplass, og var bare to slag bak teten, men med søndagens katastofe runde endte Oslo-gutten helt nede på 40. plass. Det var bare to spillere som spilte finalerunden dårligere enn nordmannens 76 slag, seks over par.

Henrik får 23 400 dollar (cirka 140 000 kroner) for 40. plassen. Det er nok ingen stor trøst når han vet at vinneren tar med seg over en million dollar hjem.

Oslo-gutten kom aldri i gang på søndagens runde. Innspillene la seg ikke like nærme hullet, drivene var ikke like rette, og puttene gikk ikke lenger i. En enslig birdie, elleve par, fem bogeyer og en dobbelt bogey ble dagens triste fasit.

Etter en grei start med fire par begynte elendigheten. En svak drive ut til venstre gjorde det umulig å nå greenen på to og dagens første bogey var et faktum. På hull ni skapte igjen en dårlig drive problemer. Med vann foran greenen turte ikke nordmannen å få for greenen, og la seg opp. Nye bogeyer på hull 11 og 14 på grunn av svakt nærspill førte Oslo-gutten lenger ned på resultatlisten.

På hull 15 fikk han en etterlengtet birdie. I stil med spillet tidligere i uken slo han en god drive midt i fairway, satte innspillet i nærheten av flagget og rullet i birdien. Desverre ble gleden kortvarig. På det enkle 17. hullet slo han driven ut i et sidevanshinder på høyre side og måtte droppe. 27-åringen klarte ikke å redde paret og måtte notere en ny bogey.

På hull 18 kokte det nok over for unge Bjørnstad. Etter ha begynt dagen på første side av resultattavla med reele seierssjanser var han nå langt nede på listene, og visste at han ikke hadde utnyttet muligheten. Frustrasjonen ledet til en dårlig drive ut i venstre rough. Derfra trengte han to forsøk på å komme seg ut. Da han havnet i greenbunkeren hadde han lagt grunnlaget for den kjedelig dobbel bogeyen, som satte et trist punktum for det som kunne vært Henrik Bjørnstads store golf helg.

Den endelige resultatlisten finner du her!

Dagbladet.no fulgte Henrik hull for hull.

HENGT AV: Henrik Bjørnstad taper til de beste i Bank of America Colonial. Foto: AP
HENGT AV: Henrik Bjørnstad taper til de beste i Bank of America Colonial. Foto: AP Vis mer


Hull 18

Par 4

433 yards (cirka 390 meter)

Henriks score på de tidligere rundene: Par, Par, Par

Henrik slår en dårlig drive ut i venstre rough. Han har 135 meter til pinnen.

Elendigheten fortsetter for Henrik. Han kommer seg ikke ut av roughen på første forsøk. Det andre forsøket havner i venstre greenbunker. Bunkerslaget setter han fem meter forbi hullet. Bogeyputten er ikke god nok, og marerittrunden avsluttes med en Dobbel Bogey.


Hull 17
Par 4

382 yards (cirka 340 meter)

Henriks score på de tidligere rundene: Birdie, Birdie, Par

Et svakt utslag havner langt til høyre i nærheten av et vannhinder. Henrik må droppe seg fri og får ett straffeslag. Henrik slår tredjeslaget fire meter fra koppen, og gir seg selv mulighet til å redde par til tross for straffeslaget. Griper ikke muligheten. Bogey.

Hull 16 
Par 3

188 yards (cirka 170 meter)

Henriks score på de tidligere rundene: Bogey, Par, Par

Henrik setter utslaget til høyre på greenen. Har en vanskelige 18-metersputt for birdie. Slår en god putt, og legger seg  en snau meter fra hullet. Par.

Hull 15
Par 4

428 yards (ca. 385 meter)

Henriks score på de tidligere rundene: Birdie, Par, Birdie

Henrik slår et godt utslag til venstre i fairway. Han har 160 meter igjen til hullet. Endelig et godt fairway slag. Henrik har en firemetersputt for birdie, som han senker. En etterlengtet opptur, men desverre litt for sent. Birdie.

Hull 14
Par 4

448 yards (ca. 405 meter)

Rangert som banens femte vanskligste hull med en snittscore på 4.10


Henriks score på de tidligere rundene:
Par, Par, Bogey

Driven litt til venstre for fairway. 128 meter til flagget. Andre slaget blir for langt, og går over green. Henrik har 14 meter til hullet. En middels chip havner tre meter fra hullet. Bjørnstad har ikke vært venn med putteren i dag, og bommer også denne parputten. Bogey.

Hull 13

Par 3

171 yards ( ca. 155 meter)

Rangert som banens fjerde vanskligste hull med en snittscore på 3.12


Henriks score på de tidligere rundene:
Par, Bogey, Bogey

Et nytt vanskelig hull er ikke det Henrik trenger nå. Vi får håpe han klarer å finne tilbake til den gode følelsen han har hatt de siste tre dagene.

Henrik slår seg trygt inn på greenen. 12 meter mellom han og dagens første birdie. Ingen birdie denne gangen heller. Ballen stryker venstre side av koppen. Par

Hull 12
Par 4

417 yards (cirka 380 meter)

Rangert som banens niende vanskligste hull med en snittscore på 4.05


Henriks score på de tidligere rundene:
Par, Par, Birdie

Henrik slår en god drive midt i fairway. Har 115 meter til flagget. Skal den etterlengtede birdien komme nå? Et nytt ordinært andreslag av nordmannen. Legger seg på greenen, 18 meter fra hullet. Henrik er ikke like god med putteren i dag. Slår birdieputten litt kort av hullet. Par

Hull 11
Par 5

611 yards (ca. 545 meter)

Rangert som banens nest letteste hull med en snitt score på 4.70

Henriks score på de tidligere rundene: Birdie, Birdie, Par

300-meters drive litt til venstre for fairway. Har 250 meter til hullet. Bjørnstad velger å legge seg opp. Han slår trygt ut på fairway og har cirka 100 meter til flagget. Et greit tredjeslag lander på greenen, og ballen legger seg 15 meter fra hullet. Han slår birdieputten altfor kort, og har en ekel tre meter for par. Henrik klarer ikke å redde Par. Ny Bogey.

Hull 10
Par 4

407 yards (ca. 365 meter)

Rangert som banens åttende vanskligste hull med en snittscore på 4.05

Henriks score på de tidligere rundene: Par, Par, Birdie

Henrik slår et godt utslag midt i fairway. Han har 135 meter til pinnen, som står på venstre forkant av greenen. Et svakt andreslag lander på forgreen, 12 meter fra hullet. Henrik chipper seg nærme hullet, og kan sette en enkel Par.

Hull 9
Par 4

408 yards (ca. 370 meter)

Rangert som banens nest vanskeligste hull med en snittscore på 4.18

Henriks score på de tidligere rundene: Par, Birdie, Birdie

Vanskelig hull som Henrik har behersket bra de siste to dagene. Han trenger en birdie her.

Et dårlig utslag av Henrik. Bare 180 meter og litt ut i roughen til høyre. Har 160 meter til flagget som bevoktes av et vannhinder. Henrik tør ikke gå for greenen og slår seg sikkert ut på fairway. Han har 90 meter til hullet. Det lukter en ny bogey. Bjørnstad slår tredjeslag til seks meter fra hullet, men klarer ikke å sette parputten. Bogey.


Hull 8 
Par 3

194 yards (ca. 175 meter)

Rangert som banens sjuende vanskligste hull med en snittscore på 3.06

Henriks score på de tidligere rundene: Par, Birdie, Par

Henrik legger utslaget på grennen. Ballen ligger seks meter fra hullet. Bommer en ny birdieputt. Par

Hull 7
Par 4

432 yards (ca. 395 meter)

Rangert som banens femte letteste hull med en snittscore på 3.97


Henriks score på de tidligere rundene:
Par, Par, Par

Ny god drive midt i fairway. 140 meter til flagget. Henrik slår et godt andreslag til fire meter fra hullet. Dagens første birdie? Nei. Birdieputten litt venstre for hullet. Par

Hull 6
Par 4

394 yards (ca. 360 meter)

Rangert som banens fjerde letteste hull med en snittscore på 3.87

Henrik slår en god drive midt i fairway. Kun 90 meter til flagget. Det bør være gode muligheter for en birdie. Desverre slår Henrik andre slag over greenen, og ligger i roughen. Har ti meter til hullet. Chipper seg til to meter fra hullet, og setter putten. Par.

Hull 5

Par 4

472 yards (ca. 430 meter)

Rangert som banens vanskeligste hull med en snittscore på 4.26


Henriks score på de tidligere rundene:
Bogey, Par, Bogey

Driven ut i roughen til venstre. Har et vanskelig slag på 200 meter fram til flagget.

Henrik er i problemer etter at andreslaget ble både for kort og for skjevt. Ligger i roughen på venstre side av greenen med 40 meter til flagget. Pitcher seg inn på greenen, og har en en firemetersputt for par. Parputten går ikke i. Bogey.

Hull 4
Par 3

252 yards (ca. 225 meter)

Rengert som banens tredje vanskligste hull med en snittscore på 3.15

Henriks score på de tidligere rundene: Par, Birdie, Par

Henrik slår et godt slag til venstre greenkant. Han har cirka åtte meter til hullet. Andreslaget legger seg en meter fra huller. Par.

Hull 3
Par 4

467 yds

Rangert som banens syvende vanskligste hull med en snittscore på 4.07

Henriks score på de tidligere rundene: Par, Par, Bogey

En fin drive midt i fairway. 130 meter til flagget. Slår andre slaget trygt til midt på greenen. Har en timeters birdieputt. Putten litt lang. Ny Par.

Hull 2

Par 4

Rangert som banens tredje letteste hull med en snittscore på 3.81

Henriks score på de tidligere rundene: Par, Par, Par

Henrik slå en ny god drive. 300 meter litt ut i venstre rough. Bare 50 meter til flagget. Han legger andreslaget seks meter fra hullet. Ny birdimulighet. Putten litt kort. Henrik kan enkelt tappe i en ny Par.

Hull 1
Par 5 

Rangert som banens letteste hull med en snittscore på 4.54

Henriks score på de tidligere rundene:  Par, Birdie, Birdie

Henrik driver fint ut på venstre side av fairway. Driven var på omtrent 300 meter, og han har 220 meter inn til flagget. Andre slaget legger han inn på green 30 meter kort av flagget. En lang putt for eagle, som han slår litt kort. Senkbar tre meter for birdie. Bommer birdieputten noen centimeter til venstre. Enkel Par.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling