Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svak generalprøve for Tromsø

TØNSBERG (NTB): Eik-Tønsberg- TIL 2-1. Tromsø fortsetter i eliteserien i fotball også neste år. Etter 4-0 seieren over Eik-Tønsberg i Tromsø for en uke siden, ble dagens returkamp et rent pliktløp for tromsøværingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men selv om 2-1 seieren på Tønsberg Gressbane var grei nok, var kampen en dårlig generalprøve før torsdagens returmøte mot Chelsea i cupvinnercupen.

- Vi har ikke konsentrert oss om Chelsea i det hele tatt etter at vi tapte 0-4 for Lyn på Ullevaal i siste serierunde. Det viktige for oss var å beholde plassen i eliteserien, og nå har vi klart det. Jeg er imponert over måten spillerne mine har taklet den vanskelige situasjonen og disse to kvalifiseringskampene på, sa Tromsø-trener Håkan Sandberg til NTB.

- Nå tar vi Chelsea-kampen for hva det er, og skal jeg være helt ærlig ser jeg på sjansene våre som veldig små. Vi går videre med uavgjort, men det tror jeg blir for tøft for oss, sa Sandberg.

Uinteressant

Han fikk sammen med 1600 tilskuere på Tønsberg Gressbane se en helt uinteressant kamp. Eik tok ledelsen vel halvtimen ut i første omgang, og holdt på å gå opp til 2-0 like før pause, men Kristian Bye-Andersens skudd gikk via en Tromsø-spiller og i tverrliggeren.

Det var helt fortjent at Eik gikk til pause med 1-0-ledelse, men det var på den annen side like fortjent at Tromsø vant kampen 2-1. I andre omgang hadde laget full kontroll, og med litt flaks kunne seieren fort blitt større også.

Men det Tromsø presterte i første omgang var ikke egnet til å imponere noen. Spillet var tannløst og innsatsen likeså. Gjestene hadde ikke en eneste skikkelig målsjanse i Tønsberg de første 45 minuttene.

- Selv om vi hadde 4-0 å gå på fra den første kampen var vi presset. Spillet vårt ble både spent og nervøst, og det løsnet ikke for oss før vi gjorde 1-1, sa Sandberg.

Han innrømmet at han hele tiden fryktet at Eik skulle få en 2-0-ledelse i første omgang, for det kunne ha gitt en helt annen kamp.

Hele Norges coronakart