Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM Lahti:

Svak hopping av kombinertgutta

Norges beste går ut 58 sekunder bak ledende Eric Frenzel.

SLET: De norske kombinertgutta har et vanskelig utgangspunkt før langrennet. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach.
SLET: De norske kombinertgutta har et vanskelig utgangspunkt før langrennet. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach. Vis mer

(Dagbladet): Espen Andersen ligger best an av nordmennene etter hoppinga, og starter 58 sekunder bak tyske Eric Frenzel. Johannes Rydzek går ut som andremann etter landsmann Frenzel, mens estiske Kristjan Ilves går ut som tredje.

– Det skal nok bli tøft for de norske gutta å komme på pallen her, sier NRKs ekspertkommentator Fred Børre Lundberg før langrennet.

Noe som var bemerkelsesverdig ved Norges tre første hoppere, var at samtlige hoppet 89,5 meter. Andersen hadde derimot dårligere forhold enn Mikko Kokslien og Magnus Krog, og fikk dermed bedre poengsum av den grunn.

- Det skulle vært noen meter til om Mikko skulle vært med å kjempe om medalje i dag. Ser ut som han tråkker litt av på kanten der, sa NRKs Lundberg om Koksliens hopp.

Kokslien går ut 1.11 bak Frenzel, og sa til NRK at han var meget fornøyd med egen hopping tross en lang vei frem til tyskeren.

- Jeg skulle gjerne hatt Krog mye lenger ned i bakken. Krog hopper omtrent like langt som Kokslien, og det er noe tamt og dødt over hoppet hans, sa NRKs Lundberg om Krog, som går ut 1.21 bak.

Med noe bedre forhold hoppet Norges siste mann ut, Jørgen Graabak, 91,5 meter. Norges lengsthoppende går med det ut 1.10 bak Frenzel.

Langrennsdelen starter klokka 12.30.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media