Svak hopping felte kombinertløperne i Sommer Grand Prix

Akito Watabe fra Japan vant.

HOPPET SVAKT: De norske kombinertgutta kom til kort etter svak hopping i Sommer Grand Prix. Mikko Kokslien (bildet) ble beste norske på en tiendeplass.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
HOPPET SVAKT: De norske kombinertgutta kom til kort etter svak hopping i Sommer Grand Prix. Mikko Kokslien (bildet) ble beste norske på en tiendeplass. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Akito Watabe fra Japan vant det første individuelle rennet i Sommer Grand Prix i kombinert. Svak hopping ødela for de norske.

Watabe vant plasthopprennet i Oberwiesenthal og forsvarte ledelsen selv om han bare hadde 21. beste tid på rulleski. Han seiret foran tsjekkiske Miroslav Dvorak og tyske Johannes Rydzek.

Mikko Kokslien og Jan Schmid fikk godkjent etter 10.- og 11.-plass, men hoppingen var ikke god nok. I bakken ble Kokslien nummer 27 og Schmid nummer 28. Da hjalp det ikke at bare tre mann gikk raskere på rulleski.

Også Håvard Klemetsen mislyktes i bakken, og med 15.-plass som utgangspunkt ble han bare nummer 29. Magnus Moan hoppet så svakt at han valgte å stå over rulleskidelen.

- Dette var for svakt i bakken. Når vi er så langt bak har vi ingen mulighet til å kjempe om topplasseringene, sa landslagssjef Kristian Hammer.

Onsdag er det nytt renn i Sommer Grand Prix i Villach i Østerrike. Jørgen Graabak og Magnus Krog skulle egentlig slutte seg til landslaget kommende uke, men får ikke ting til å stemme helt på trening. Derfor prioriterer begge trening på hjemmebane framfor konkurranser i Mellom-Europa.

(NTB)