BEST I KVALIFISERINGEN: Anders Fannemel var best av de norske i kvalifiseringen med en 23. plass. Anders Jacobsen, Tom Hilde og Anders Bardal var forhåndskvalifisert, og hopper også rennet i morgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BEST I KVALIFISERINGEN: Anders Fannemel var best av de norske i kvalifiseringen med en 23. plass. Anders Jacobsen, Tom Hilde og Anders Bardal var forhåndskvalifisert, og hopper også rennet i morgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Svak kvalifisering for de norske hopperne

Fem norske hopper i Klingenthal i morgen.

Rune Velta får ikke hoppe onsdagens verdenscuprenn i tyske Klingenthal etter en heller svak norsk kvalifisering tirsdag.

Lommedalen-hopperen endte på 41.-plass i tirsdagens kvalifisering med et hopp på 111 meter. Han var 0,6 poeng unna Kim René Elverum Sorsell på plassen foran. Sorsell hadde 112,5 meter.

Velta var uheldig med forholdene, som var svært varierende tirsdag. I treningsomgangen leverte han langt sterkere.

De norske hopperne var heller bleke under kvalifiseringen. Anders Fannemel var best på 23.-plass med 121 meter. Han var over 20 meter bak tyske Richard Freitag som var best i kvalifiseringen.

Andreas Stjernen var nest best av de norske på 29.-plass. Han har slitt med omgangssyke, men er på bedringens vei, opplyser landslagssjef Alexander Stöckl.

Anders Bardal (125,5), Tom Hilde (124,5) og Anders Jacobsen var forhåndskvalifisert. Jacobsen hoppet ikke tirsdag.

- Anders (Jacobsen) har hatt lett feber. Vi tok ingen sjanser i dag, men sparer ham til onsdag, sa Stöckl.

Rennet onsdag inngår i FIS' laghoppuke i Tyskland som avsluttes i Oberstdorf i helgen.

(NTB)