Svak norsk hoppinnsats i Polen

Sigurd Pettersen og Tommy Ingebrigtsen med OL-kniven på strupen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både Sigurd Pettersen og Tommy Ingebrigtsen skulle bruke rennet i Polen til å overbevise landslagsledelsen om at de fortjente OL-billett. Det spørs hvor imponert Mika Kojonkoski og kompani, ble. Ingen av de to plasserte seg blant det 30 beste som fikk hoppe den andre omgangen. Pettersen landet på 119,5 meter og ble nummer 31, mens Ingebrigtsen hoppet 118 meter og ble nummer 33.

Ljøkelsøy best

Roar Ljøkelsøy ble beste norske hopper på en svak dag for de røde, hvite og blå. Med 134 meter hoppet han seg stort opp i den andre omgangen, og endte på niendeplass.

Bjørn Einar Romøren endte på plassen bak, etter hopp på 123,5 og 129 meter. Lars Bystløl ble nummer 18 og Henning Stensrud nummer 19.

Anders Bardal greide i likhet med Ingebrigtsen og Pettersen ikke å kvalifisere seg til andreomgangen etter hopp på svake 113,5 meter.

På seierspallen ble det finsk dominans. Matti Hautamäki vant rennet foran Tami Kiuru og Janne Ahonen.

To OL-billetter

Det er fire hoppere som kjemper om de to siste OL-plassene: Henning Stensrud, Anders Bardal, Tommy Ingebrigtsen og Sigurd Pettersen.

SKUFFET: Tommy Ingebrigtsen (t.v.) og Sigurd Pettersen overbeviste på ingen måte i dag. Det burde de ha gjort med tanke på å sikre seg OL-billett. Foto: Morten F. Holm/Scanpix
SKUFFET: Tommy Ingebrigtsen (t.v.) og Sigurd Pettersen overbeviste på ingen måte i dag. Det burde de ha gjort med tanke på å sikre seg OL-billett. Foto: Morten F. Holm/Scanpix Vis mer

Etter NM sa sportssjef Clas Brede Bråthen at Ingebrigtsen og Pettersen lå best an. Det synet må kanskje revurderes etter lørdagens renn. Stensrud var den eneste av de fire som kom blant de 30 beste.

(ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer