Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svak norsk skyting

Sjetteplass på stafetten i Oberhof.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et norsk lag uten Lars Berger, Ole Einar Bjørndalen og Stian Eckhoff trøblet på standplass i tyske Oberhof i ettermiddag.

Lyspunktet var 20 år gamle Emil Hegle Svendsen. Han imponerte kanskje ikke voldsomt, men gjorde seg heller ikke bort, selv om han måtte ut på en strafferunde.

Men det måtte også en stødig skytter som Halvard Hanevold på siste etappe, og Frode Andresen gikk to runder etter stående skyting på åpningsetappen.

Egil Gjelland slapp strafferunder, men trøblet fælt på stående skyting, der han måtte ta i bruk alle tre ekstraskuddene.

I alt gikk de norske gutta altså fire strafferunder, etter å ha tatt i bruk tilsammen 18 ekstraskudd.

Tjukk tåke og tidvis vanskelig sikt kan selvsagt forklare noe av den svake skytingen, men de norske gutta trøblet mer enn de andre lagene i toppen.

Tyskland sørget for hjemmeseier etter en strafferunde og 13 ekstraskudd. Russland og Hviterussland på de to neste plassene gikk ingen strafferunder, og brukte henholdsvis 11 og 14 ekstraskudd.

• Fredag klokka 14.15 skal gutta gå sprint i Oberhof. I morgen 17.15 går kvinnenes stafett.

DEBUTANT: Emil Hegle Svendsen gikk sin første v-cupstafett for Norge, og skuffet minst på det norske laget. Foto: AP/Scanpix
DEBUTANT: Emil Hegle Svendsen gikk sin første v-cupstafett for Norge, og skuffet minst på det norske laget. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!