Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svak norsk start i G17-kvalifiseringen

1-3-tap for vertslandet Israel.

SKUFFET: - Vi er selvfølgelig veldig skuffet nå. De avgjørende situasjonene gikk ikke vår vei. Vi burde fått med oss poeng, men prestasjonen var for ujevn både individuelt og som lag, sa landslagstrener Gunnar Halle.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
SKUFFET: - Vi er selvfølgelig veldig skuffet nå. De avgjørende situasjonene gikk ikke vår vei. Vi burde fått med oss poeng, men prestasjonen var for ujevn både individuelt og som lag, sa landslagstrener Gunnar Halle. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge fikk en dårlig start på EM-kvalifiseringen i fotball for G17-landslag med 1-3-tap for vertslandet Israel tirsdag.

Norge kom under på et straffespark i første omgang og misset selv straffespark på stillingen 0-1 tidlig i annen omgang. Eylon Almog doblet Israels ledelse med sitt annet mål før Christian Dahle Borchgrevink skapte ny spenning med sin redusering.

Norge jaget utligning, men i stedet kontret hjemmelaget inn sitt tredje mål. Med den skjeve starten er det trolig at Norge må slå både Nord-Irland (torsdag) og Frankrike (søndag) for å gå videre.

- Vi er selvfølgelig veldig skuffet nå. De avgjørende situasjonene gikk ikke vår vei. Vi burde fått med oss poeng, men prestasjonen var for ujevn både individuelt og som lag, sa landslagstrener Gunnar Halle til fotball.no.

Halle mener at Norge burde tatt ledelsen i første omgang etter en god start på kampen, men i stedet fikk Israel straffespark og omsatte det i 1-0.

- Det var en litt merkelig situasjon. Vi skulle klarere etter et innkast, men klareringen gikk via hånden, og dommeren dømte straffe, sa Halle.

Rett etter pause fikk Norge straffespark, men Abdul-Basit Agouda skjøt i stolpen. Norges scoring kom først i det 57. minutt, da Borchgrevink headet i mål etter et norsk hjørnespark.

- Vi måtte fram på banen for å utligne. Vi tok litt større sjanser, og det åpnet seg opp bakover. Det utnyttet Israel til å kontre inn 3-1, sa Halle.

Frankrike slo Nord-Irland 1-0 i sin første kamp tirsdag. Både Norge og Nord-Irland har stort seierspress når de møtes torsdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!