TUNG START: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er ikke fornøyd med tre poeng på fire kamper, men har et lengre perspektiv på jobben med å bygge opp Vålerenga som en toppklubb igjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix
TUNG START: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er ikke fornøyd med tre poeng på fire kamper, men har et lengre perspektiv på jobben med å bygge opp Vålerenga som en toppklubb igjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpixVis mer

Svakere seriestart enn på fem sesonger med Martin Andresen

- Selvsagt ingen som er fornøyde.

• Direkte i fotballstudio: Start - Vålerenga klokka 19.00.

(Dagbladet): Martin Andresen var en omdiskutert Vålerenga-trener. Da Kjetil Rekdal, som vant seriegull med Oslo-klubben i 2005, ble ansatt foran denne sesongen, skapte det ny optimisme rundt klubben.

Det er selvsagt tidlig å felle en dom etter fire serierunder, men resultatene er ikke gode. Tre poeng på fire kamper er svakere enn samtlige fem sesonger under Martin Andresens ledelse.

- Det er selvsagt ingen som er fornøyde med tre poeng, sier Rekdal til Dagbladet.

Vi må tilbake til 2007-sesongen, da Petter Myhre var trener, for å finne en dårligere sesongåpning. Da hadde Vålerenga to poeng på fire kamper, for øvrig det samme som året før, da Rekdal trakk seg i august etter å ha mislykkes i å forsvare seriegullet.

ÅPNET BEDRE: Martin Andresens svakeste seriestart på fem sesonger i Vålerenga var i 2009. Da hadde laget fire poeng etter fire kamper. Foto: Jacques Hvistendahl
ÅPNET BEDRE: Martin Andresens svakeste seriestart på fem sesonger i Vålerenga var i 2009. Da hadde laget fire poeng etter fire kamper. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

I Dagbladet 28. mars i år sa Kjetil Rekdal at Vålerengas resultater i fjor var for dårlige. De vant for få kamper, de tapte for mange, de scoret for få og slapp inn for mange mål.

- Kritiserte ikke Martin Men han mener det er feil å koble det opp mot at han nå har startet sesongen svakere enn Andresen gjorde som Vålerenga-trener.

- Nå tar du saken ut av sammenhengen. Jeg har ikke kritisert Martin. Det jeg har sagt, er at en klubb som Vålerenga må være med i toppen. Da må du sørge for at du har en mannskap, en tropp, en filosofi, en kultur og et miljø som sørger for at du er der, sier Rekdal.

Samtidig sier han at disse elementene ikke er på plass i Vålerenga per 18. april 2013.

- Det er ikke på plass, og det har ikke vært det på flere år heller, og det må vi rett og slett bare bygge opp. Vi må få inn unge spillere som kan utvikle seg, få inn en god treningskultur, en gjeng som tåler å spille for Vålerenga.  Da begynner det å komme på plass.

- Realister - Men dere måles også på resultatene på kort sikt?

- Ja, men media hausser enten opp Vålerenga, eller rakker ned på dem. Det er ingen nøytral klubb, det får vi leve med. Vi som holder på med dette er realister. Vi ser jo at vi er et stykke unna de beste lagene. Det har vi vært fra januar, og det er vi fortsatt, sier Rekdal.

I kveld spiller Vålerenga om tre meget viktige poeng borte mot Start. Sørlendingene har så langt slått Hønefoss og spilt uavgjort mot Tromsø og Rosenborg.

- De er et godt fotballag med gode resultater. Men de er ofte ustabile. Det er alltid litt sjarm rundt Start. De skaper alltid underholdning på godt og vondt. Så får vi sørge for at det ikke blir noen god underholdning for dem nå, sier Rekdal.