MEDVIND: For første gang på mange måneder kan David Moyes og Manchester United kjenne vinden i ryggen etter gode resultater de siste ukene. I kveld venter Bayern Munchen på Allianz Arena, men tyskerne er ikke så usårbare som de har vært. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE / NTB Scanpix
MEDVIND: For første gang på mange måneder kan David Moyes og Manchester United kjenne vinden i ryggen etter gode resultater de siste ukene. I kveld venter Bayern Munchen på Allianz Arena, men tyskerne er ikke så usårbare som de har vært. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE / NTB ScanpixVis mer

Svakeste Bayern-periode på over fire år. Nå øyner denne mannen håp

Kan være duket for cup-skrell.

• Følg Champions League i vårt Fotballstudio fra 20.45, og les Dagbladets oddseksperts tips for kvelden her.

(Dagbladet): Etter at Chelsea og Real Madrid i går klarte å karre seg videre til semifinale i Champions League på bekostning av henholdsvis PSG og Dortmund, venter det to nye godbiter i dag.

Kanskje den største av dem i Munchen der Manchester United gjester Allianz Arena.

«Underdogs» Det var ikke mange som levnet de rødkledde fra England nevneverdige muligheter før det første oppgjøret, men David Moyes' mannskap gjorde i alle fall resultatmessig skam på kritikerne da de sikret 1-1.

Etter det gjorde United kort prosess med Newcastle på lørdag, mens Bayern gikk på sitt første serietap siden de tapte for Leverkusen den 28. oktober 2012. Det er nesten 18 måneder siden.

Også i kveld vil Manchester United være «underdogs», men tidspunktet for å møte de regjerende mesterne kunne neppe vært stort gunstigere.

Nesten fire og et halvt år Det å snakke om en krise i Bayern blir å ta skrekkelig hardt i med tanke på at de ble seriemestere i midten av mars, men i skrivende stund står altså den tyske giganten med tre kamper på rad uten seier i alle turneringer.

Det har ikke skjedd siden 2009.

Den senhøsten spilte de først 0-0 mot Stuttgart på bortebane, før Bordeaux ble for sterke hjemme på Allianz Arena. Yohann Gourcuff og Marouane Chamakh sto for målene.

Deretter klarte både Schalke og Leverkusen å klore seg til 1-1 i Bayerns egen storstue, før maskinen igjen kom tilbake på vinnersporet mot Maccabi Haifa med 1-0 etter en måned uten seier.

Skader og suspensjoner Forut for oppgjøret på Old Trafford var det mye snakk om alle spillerne David Moyes måtte være foruten. De rollene er nå byttet om.

Fjorårets toppscorer Robin van Persie er riktignok fortsatt ute, men både Patrice Evra og Chris Smalling er tilbake etter suspensjon og skade. Wayne Rooney har også gjort det klart at han vil ta smertestillende om det trengs.

- Vi gjør ingenting mot medisinsk råd og tar dette i samråd med legene våre. Alle kjenner Waynes karakter, og han er fast bestemt på å spille. Når han er det, ville det vært galskap ikke å la ham gjøre det, sa Moyes på gårsdagens pressekonferanse.

Pep Guardiola på sin side må klare seg uten Bastian Schweinsteiger og Javier Martinez da disse må sone etter å ha havnet i dommerens bok for en uke siden.

I tillegg er både Thiago Alcantara og Diego Contento skadet, og i helga måtte også Xherdan Shaqiri kaste inn håndkleet mot Augsburg. Bayern kan så absolutt mønstre en sterk førsteellever, men valgmulighetene på benken begynner å bli færre.

Gode mot tysk motstand Sist, men absolutt ikke minst, Bayern har hatt en tendens til å slite på hjemmebane mot engelsk motstand. Både Chelsea, Arsenal og Manchester City har vunnet her de senere årene, og Guardiola vedgir også at engelske lag er vanskelige å bryte ned.

Sist Bayern vant hjemme mot en engelsk klubb var i september 2011.

The Independent trekker også fram en rekke tall som gir United fordelen. Siden 2002 har de røde djevlene scoret i samtlige 15 kamper mot tysk motstand, og har bare tapt to ganger i Tyskland siden 1997.

I tillegg har Moyes' gutter en voldsom statistikk på bortebane i den hjemlige serien hvor de har samlet 33 poeng. Det er mest av samtlige lag.

Storfavoritter Dette til tross, bookmakerne verden over føler seg rimelig sikre på at trippel-mesterne fra i fjor sikrer seg avansement på eget gress i kveld.

Norsk Tipping opererer med en odds på 1.10 på at Bayern går videre. Det er som den skotske landslagstreneren i rugby, Scott Johnson, sier:

- Statistikker er som en bikini - de viser mye, men ikke alt.

Den endelige avgjørelsen faller mest sannsynlig litt før klokka blir 23 i kveld.

ROS: Pep Guardiola kom med ros til både hjemmelag og hjemmefans etter oppgjøret på Old Trafford, men føler seg likevel trygg på avansement til semifinale. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT/NTB Scanpix
ROS: Pep Guardiola kom med ros til både hjemmelag og hjemmefans etter oppgjøret på Old Trafford, men føler seg likevel trygg på avansement til semifinale. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT/NTB Scanpix Vis mer