ÉN MEDALJE: Kjetil Jansruds sølvmedalje i kombinasjonen ble beholdningen for Norge i Beaver Creek. Den norske landslagsledelsen har ingen fullgode svar på hvorfor det gikk som det gikk. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ÉN MEDALJE: Kjetil Jansruds sølvmedalje i kombinasjonen ble beholdningen for Norge i Beaver Creek. Den norske landslagsledelsen har ingen fullgode svar på hvorfor det gikk som det gikk. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Svakeste VM på 10 år: Landslagsledelsen aner ikke hva som gikk galt

- Vanskelig å ha noen klare svar.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Da Henrik Kristoffersen var to fattige hundredeler unna bronsemedaljen i nattens slalåmrenn, stoppet Norges medaljebeholdning på én sølvmedalje.

Det er den svakeste medaljefangsten i et VM på ti år.

- Ikke fornøyd I Bormio i 2005 ble det også med en sølvmedalje da Aksel Lund Svindal lurte seg inn foran italienske Giorgio Rocca i kombinasjonen.

Siden den gang har det blitt gull i samtlige mesterskap før årets nedtur. Det faktum at målsetningen før VM var å sette preg på samtlige renn med en rekordstor tropp gjør ikke skuffelsen mindre.

Sportssjef Claus Ryste sier til Dagbladet at mesterskapet ikke har svart til forventningene.

- Vi er ikke fornøyde med det vi har levert. Jeg har ingen konklusjoner her jeg står nå, men det er noe som må evalueres, sier han.

- En gjennomgående rød tråd er at vi svikter litt på den mentale biten med spenningsnivå og overtenning. Jeg liker ikke ordet skuffa, men jeg er litt søkende på som hva som kunne vært gjort annerledes

- Små marginer Da Dagbladet spør landslagstrener Håvard Tjørhom om å oppsummere mesterskapet er han enig med Ryste i at det ikke har vært det de hadde sett for seg på forhånd.

- Det har ikke levd helt opp til forventningene. Det er små marginer men det er ingen unnskuldning. Akkurat nå er det litt vanskelig å ha noen klare svar på det, sier han.

Selv om forberedelsene har vært gode, har de norske sviktet på renndagene. Tjørhom vet heller ikke hvilke grep de kunne tatt for at resultatet skulle blitt annerledes.

- Alt har fungert veldig bra her borte, men på renndagene har det ikke funka helt. Jeg ser ingen åpebnbare ting som kunne vært gjort annerledes. Det er ingen krise, men i VM er det pallen som teller, og da blir det veldig synlig at vi bare har én medalje, sier han.