- Svakt av Thorstvedt

SKIEN/OSLO (Dagbladet): Erik Thorstvedt overtalte Nils Johan Semb til å utsette uttaket av keeper til fredag. Odd-trener Arne Sandstø mener avgjørelsen er svak og er med på å bryte ned selvtilliten til de aktuelle kandidatene.

Sandstø føler spesielt med sin egen keeper Erik Holtan, men også Frode Grodås, som begge var med i troppen sist.

- Dette er svakt, og feil måte å gjøre det på. Indirekte er dette en beskjed til alle de aktuelle keeperne om at de ikke er gode nok. Her burde man ta et valg tidligere og gitt beskjed. De gjør ikke keeperne sine bedre med å holde på sånn, sier Sandstø til Dagbladet.

Ingen tillit

Erik Holtan legger ikke skjul på at han ikke er veldig fornøyd med å bli satt på pinebenken.

- Thorstvedt ringte meg personlig på formiddagen og fortalte at de skulle vente med å ta ut keeperne til fredag. Og jeg ser ikke på det som en tillitserklæring akkurat. Jeg kan ikke tolke dette annerledes, sier Holtan.

Han mener sjøl at han forsvarer en plass på landslaget.

- Jeg skal vokte meg vel for å kritisere andre. Jeg har spilt de kampene jeg skal spille for å bli vurdert, og synes sjøl at jeg har gjort mine saker bra.

- Reagerte

Viking-keeper Frode Olsen ble minst like overrasket over Sembs utsettelse av keeperuttaket som Holtan.

- Jeg skjønner ikke helt hvordan dette skal tolkes og hvilken filosofi som ligger bak dette, sier Olsen til Dagbladet.

- Men du må være enig i at dette styrker dine sjanser til å bli tatt ut?

- Ja, absolutt. Og dette gir meg en ekstra piff i kampen mot Chelsea, som om det var nødvendig, smiler han.

Olsen forstår at Holtan nå føler seg usikker og tenker tilbake på den gangen han sjøl ble vraket på landslaget.

- Jeg reagerte litt da jeg ble vraket etter to kamper på benken på klubblaget etter EM, og begrunnelsen for å ikke ta meg med var at jeg ikke spilte fast på laget. I ettertid har jeg sett at det ikke har vært likt for alle. Jeg følte det som ganske urettferdig, sier Olsen.

- Jeg understreker at jeg unner alle kollegene mine suksess. For all del. Men da bør man si rett ut hva man mener. Hvis tankegangen er «Er du god nok, så er du med», så bør det være likt for alle.

- Forskjell

Olsen kommer fra et langt opphold på benken i spanske Sevilla, og har spilt seg inn i landslagsdiskusjonen gjennom spill for Viking den siste måneden. Han nekter likevel å bli sammenliknet med Frode Grodås og den situasjonen han var før han fikk sitt comeback mot Nederland i august.

- Nei, Frode satt fem år på benken. Jeg satt ett år. Er ikke det litt forskjell? ler han spøkefullt.

Nils Johan Semb avviser at det er noen mistillit mot Grodås og Holtan at han utsetter

- Jeg kunne selvsagt tatt ut to keepere, men jeg respekterer at Erik Thorstvedt ønsker å gjøre en så grundig jobb som mulig før han nominerer målvaktene. Det har ingenting å gjøre med manglende tillit til de to som var med mot Danmark, men de to andre (Myhre og Olsen) skal få lov til å vise seg fram, sier Semb til Dagbladet.

  • Thomas Myhre holdt i går nullen for Sunderland i ligacupkampen mot Cambridge. Sunderland vant 7- 0, og Erik Thorstvedt satt på tribunen.
GOD NOK: Erik Holtan har stått godt i målet etter kampen mot Danmark, og i Odd skjønner man ikke Thorstvedts utsettelse av keeperuttaket.- Dette er ingen tillitserklæring. Erik var feilfri i siste kamp mot Bryne. Etter å ha sett Frode Olsen mot Brann, så er jeg ikke i tvil om at Erik er den beste keeperen av de to, sier Odd-trener Arne Sandstø.