Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svakt Brann straffet i La Coruña

Rosenborg alene igjen i Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Deportivo La Coruña - Brann 3-2 sammenlagt etter straffer.

Riazor i La Coruña var i mange år en arena som innga til frykt, og  Deportivo ble ofte nevnt som en utfordrer i europeisk sammenheng. Det begynner imidlertid å bli en stund siden.

Likevel virket det tidvis som om tilreisende bergensere hadde kommet for å stå med lua i hånda mot sine mer navngjetne motstandere fra La Liga.

Bare takket være et godt utgangspunkt, fikk Brann være med på 120 minutter med spansk lekestue.

Da det heller ikke ville seg fra straffemerket, endte de regjerende seriemestrenes Europa-eventyr ved den spanske atlanterhavskysten i kveld.  

- Fryktelig leit. Det er ekstra surt når vi slipper inn to mål på dødball. Vi bør ha folk som klarer å rydde unna, sa Brann-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2.

Aldri på nivå 

Brann skulle aldri komme opp på noe som minnet om samme nivå som i hjemmemøtet med Deportivo, og selv ikke en hjelpende hånd fra en myndig og konsekvent tsjekkisk dommer skulle hjelpe bergenserne oppover i banen.

AVGJØRENDE GLEDE: Deportivo-spillerne stormet mot keeper Daniel Aranzubia da laget hadde snudd 0-2 til avansement til UEFA-cupens gruppespill etter straffesparkkonkurranse. Foto: Reuters/Scanpix
AVGJØRENDE GLEDE: Deportivo-spillerne stormet mot keeper Daniel Aranzubia da laget hadde snudd 0-2 til avansement til UEFA-cupens gruppespill etter straffesparkkonkurranse. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Kampleder Pavel Kralovec ble nemlig gjenstand for stadige mishagsytringer fra publikummet på Riazor etter å ha vist Riki av banen allerede etter halvtimen.

Deportivo-angriperen kjeftet først på seg gult før han to minutter senere handset i et forsøk på å ekspedere et innlegg i mål.

Da stod det 1-0 til Deportivo, men i stedet for at bortelaget utnyttet fordelen med én mann mer, fortsatte de spanske vertene ufortrødent videre uten at det ble de største sjansene ut av det.

Malt i senk

Deportivo skulle imidlertid male et blekt Brann-lag i senk, og midtstopper Diego Daniel Colotto, som noterte seg for sitt første mål for klubben, doblet antallet kvarteret før slutt, nok en gang etter et hodestøt fra dødball.

Dermed var forspranget spist opp og lagene like langt, og Brann gikk noen nervøse minutter i møte.

Like før slutt skulle Europa-eventyret vært snipp-snapp-snute, men Mista klarte på uforklarlig vis å styre Sergios livsfarlige innlegg utenfor.

Bakke-«frekkis»

image: Svakt Brann straffet i La Coruña

Dermed ble det forlengelse, og da skulle også muligheten Brann hadde håpet på i hele kampen komme.

Eirik Bakke så at keeper Daniel Aranzubia var langt ute fra streken, og forsøkte seg på en «frekkis» fra venstresiden.

Ballen hadde en perfekt dupp, men traff tverrliggeren, i hodet på keeper og ut.

Dermed gikk det til fotballens lottotrekning; straffesparkkonkurranse, hvor Deportivo-spillerne viste seg som de kaldeste eksekutørene, oppildnet av et tallfattig, men entusiastisk hjemmepublikum.

- Vi ble spilt lave. Deportivo var fryktelig gode lenge i dag. Vi hang ikke med og slet med ballpresset, mente Mjelde.

FRUSTRERENDE: Erik Huseklepp og Brann fikk nesten ingenting til å stemme mot Deportivo.
RØDE RIKI: Deportivos Riki (t.h.) ble utvist etter to raske gule kort i første omgang. Brann dro imidlertid aldri fordel av det tallmessige overtaket.
SPRETTEN: Deportivo-keeper Daniel Aranzubia stoppet tre av fem Brann-forsøk fra straffemerket.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!