Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea måtte nøye seg med uavgjort mot Leicester

Svakt Chelsea maktet ikke avgjøre mot ti mann

Gjestene fra Leicester var det beste laget frem til utvisningen.

KASTET SEG: Andreas Christensen ga Riyad Mahrez en skjennepreken etter at sistnevnte enkelt gikk ned i forsøk på å vinne et straffespark i kampen mellom Chelsea og Leicester. Foto: REUTERS/Peter Nicholls/NTB Scanpix
KASTET SEG: Andreas Christensen ga Riyad Mahrez en skjennepreken etter at sistnevnte enkelt gikk ned i forsøk på å vinne et straffespark i kampen mellom Chelsea og Leicester. Foto: REUTERS/Peter Nicholls/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Chelsea - Leicester 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Et Chelsea-lag uten fantasi og samspill offensivt slet med skape sjanser hjemme mot Leicester. Bortelaget dominerte både ballinnehavet og skapte de største sjansene i Vest-London.

Etter en times spill hadde Antonio Conte sett nok og valgte å bytte ut både Fabregas og Hazard. Inn kom Willian og Pedro. Særlig Hazard spilte en svak kamp og bommet på de fleste pasninger i retning spissmakker Alvaro Morata.

- Hazard bærer mye av det kreative ansvaret i Chelsea. I dag var han usynlig og da blir de ganske tannløse, sa TV 2s ekspert Brede Hangeland etter kampen.

- Spillerne virket slitne i dag. Leicester spilte bedre enn oss i 1. omgang, det er kanskje det verste laget vi kunne møtt akkurat nå, sa Chelsea-manager Antonio Conte , ifølge BBC ​, som viste til at laget spilte mot Arsenal i ligacupen i midtuken.

UTVIST: Ben Chilwell blir vist det røde av dommer Mike Jones etter at han var for sent inne i en takling på Victor Moses. Foto: REUTERS / Peter Nicholls / NTB Scanpix
UTVIST: Ben Chilwell blir vist det røde av dommer Mike Jones etter at han var for sent inne i en takling på Victor Moses. Foto: REUTERS / Peter Nicholls / NTB Scanpix Vis mer

Halvveis i den andre omgangen fikk så Chelsea en hjelpende hånd av bortelaget. Leicester-talentet Ben Chilwell, som hadde spilt en meget god kamp, kastet seg inn i en takling og var for sent ute. Dermed fikk han sitt andre gule fra dommer Mike Jones og Leicester måtte fullføre kampen med ti mann.

- Chelsea hadde noen sjanser, men vi fortjente poenget. Vi hadde mange sjanser, så vi tapte egentlig to poeng. Jeg tror vi hadde vunnet, hadde vi ikke fått en mann utvist, sa Leicester-manager Claude Puel etter kampen.

Chelsea fikk satt et lite trykk på bortelaget, men midtforsvaret med Harry Maguire og Vladimir Dragovic sto godt i mot og Chelsea endte for ofte opp med langskudd fra lite målfarlige N'Golo Kanté og Tiemoué Bakayoko. ​

Foran dem ryddet Wilfried Ndidi opp i stor stil og stoppet Chelsea fra å avansere inn i farlige områder.

Tre minutter på overtid fikk Marcos Alonso en siste sjanse til å score seiersmålet på et frispark fra 20 meter. Spanjolen fikk ballen forbi muren, men dansken var godt med på frisparket i keeperhjørnet.

Gode Leicester

Det var Leicester som startet kampen best, anført av Ben Chilwell.

Chilwell dro seg lekkert ned til sidelinjen og la inn foran mål, men Okazaki fikk ikke avslutningen på mål.

Den lovende engelske venstrebacken viste igjen fram et herlig blikk for spillet da han minuttet senere spilte fri Vardy, men avslutningen til Leicester-spissen gikk i nettveggen.

Etter elleve minutter kom en enda støre mulighet. Wilfried Ndidi fikk stå mutters alene på en corner og headet fritt fra sju meter. Courtois viste frem sin store rekkevidde og fikk akkurat fingertuppene på headingen.

Cesc Fabregas fikk hjemmelagets første sjanse da han ble spilt gjennom inne i Leicesters 16-meter, men Kasper Schmeichel kom seg ned og reddet skuddet fra skrått hold.

Det var en underholdende og fartsfull første omgang på Stamford Bridge. Eden Hazard og Alvaro Morata fikk sjelden samspillet til å fungere og det var Leicester som dominerte banespillet og kom seg til avslutninger.

Hele tolv ganger kom Leicester seg til avslutning i den første omgangen, men bortelaget klarte ikke å utnytte overtaket. Siden Abramovitsj kom inn som Chelsea-eier i 2003 har ingen bortelag kommet seg til så mange avslutninger i en første omgang mot «the Blues».

Mahrez falt lett

Leicester var det beste laget på banen også i starten av den andre omgangen.

Bortelaget ropte på straffe etter 58 minutter. Riyad Mahrez gikk ned da han dro seg forbi Andreas Christensen, men på reprisen så man at Mahrez kastet seg enkelt.

- Det er veldig tydelig at han går etter straffesparket. Jeg mener han burde fått det gule kortet, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland etter kampen.

Mahrez var igjen frempå få minutter etterpå. Algerieren dro seg inn i banen, men skuddet tok i Christensen og strøk utenfor stolpen.

Frem til utvisningen var gjestene fra Leicester det klart beste laget og det var ingenting å si på at de klarte å få med seg ett poeng fra Stamford Bridge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!