Svakt Manchester United tok tre viktige poeng: - Ikke i nærheten

Manchester United åpnet svakt, men sikret likevel tre meget viktige poeng i kampen om andreplassen.

SEIER: Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United slo Newcastle 3-1 søndag kveld. Foto: Jonathan Moscrop/Sportimage
SEIER: Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United slo Newcastle 3-1 søndag kveld. Foto: Jonathan Moscrop/Sportimage Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - Newcastle 3-1 (1-1)

Det var et formsterkt Manchester United som tok imot Newcastle til kamp på Old Trafford søndag kveld. Med seks strake kamper uten tap, har Ole Gunnar Solskjær og Manchester United virkelig blandet seg inn i toppen av Premier League.

- Ikke i nærheten av Manchester United på sitt beste, sier TV2s kommentator Simen Stamsø Møller rett før pause.

Newcastle på sin side ikke samme formen å vise til. Med åtte tap på de ni siste, var det et lag med lav selvtillit som entret Old Trafford. Bortelaget ble noen nummer for små, men Manchester United måtte jobbe hardt for å bryte dem ned.

- Vi måtte øke tempoet litt. Spesielt på siste tredjedel. Det er alltid vanskelig etter en midtukekamp, sier Solskjær etter kampen, før han legger til:

- Vi dominerte banespillet, men vi klarte ikke omsette det i store sjanser. I andreomgang klarer vi det, og skaper mange sjanser, og scorer noen fine mål, avslutter han.

Allerede etter tre minutter spill testet Joelinton skuddfoten fra sekstenmeteren. Manchester Uniteds keeper, David de Gea, fikk reddet til corner.

To kjappe

Kampens åpningskvarter er det nok ingen som kommer til å huske i særlig lang tid. Hjemmelaget sleit med å skape noen sjanser, og det var bortelaget som var nærmest. Men etter halvtimen spilt skulle hjemmelaget skape sin første gode mulighet.

Marcus Rashford kom seg forbi Emil Krafth, dro seg innover i banen, og satte ballen helt nede ved stolperota bak Darlow i Newcastle-buret, og sendte vertene i ledelsen. En ledelse som ikke skulle holde lenge.

Drøye fem minutter seinere måtte De Gea ut i full strekk. Allan Saint-Maximin sendte av gårde et skudd som Manchester Uniteds sisteskanse måtte slå til corner.

Det påfølgende hjørnesparket havnet til slutt hos nevnte Saint-Maximin. Fra sju meter gjorde franskmannen ingen feil, og han kunne enkelt bredside inn utlikningen.

- Jeg har kritisert han tidligere, men jeg synes ikke han har de lederegenskapene som trengs. Jeg ser ikke på han som en leder, sier Roy Keane i TV2s studio etter kampen, på spørsmål om De Geas prestasjoner.

- Ikke i nærheten av Manchester United på sitt beste, sier TV2s kommentator Simen Stamsø Møller rett før pause.

Den andre omgangen var kun fire minutter gammel da Saint-Maximin igjen skulle teste De Gea. Den tekniske kantspilleren fyrte av gårde et skudd, men skuddet gikk midt på De Gea.

Takket for tilliten

Daniel James startet sin første Premier League-kamp siden 20. desember. I 6-2-seieren mot Leeds, scoret 23-åringen en gang.

- James spilte fantastisk mot Real Sociedad. Han gir oss energi og intensitet i presset. Vi føler det er riktig av oss og la han fortsette, sa Ole Gunnar Solskjær før kveldens kamp.

Etter 57 minutter skulle waliseren vise seg tilliten verdig. Nemanja Matic dro seg innover og sendte ballen mot James, via Bruno Fernandes' tå. James mottok ballen og banket hjemmelaget i føringen.

Drøye 20 minutter seinere skulle Bruno Fernandes fjerne all tvil om at de tre poengene ble igjen i Manchester.

Joe Willock lagde et klønete straffespark, og Manchester United kunne sette spikeren i kista. Fernandes var sikkerheten selv fra straffemerket, og portugiseren gjorde ingen feil.

Scoringen var hans sjuende straffescoring denne sesongen. Flest av samtlige Premier League-spillere. Den tidligere Sporting Lisboa-spilleren har vært direkte involvert i flere scoringer enn noen annen spiller denne sesongen.

Etter at Manchester United gikk opp i 3-1, handlet det meste om hjemmelaget. Newcastle virker resignerte, og hadde nok med å forsvare seg.

I det 88. spillerminutt kom 17 år gamle Shola Shoretire inn til sin Premier League-debut. Gutten som er født i 2004, var lite involvert, men det var helt sikkert et stort øyeblikk for unggutten, som for øvrig kommer fra Newcastle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer