Svampete underlag ødela for Stine Kufaas

Endte på 1,85 i høyde.

SLÅTT UT I KVALIFISERINGEN: Stine Kufaas rev tre ganger på 1,89 meter og er ute av VM. Foto: ARNT E. FOLVIK
SLÅTT UT I KVALIFISERINGEN: Stine Kufaas rev tre ganger på 1,89 meter og er ute av VM. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

Høydehopperen Stine Kufaas skuffet og endte med ordinære 1,85 meter i VM-kvalifiseringen i høyde. Hun klarte ikke å samarbeide med underlaget og må se finalen fra deltakertribunen.

- Dekket her på Olympiastadion var veldig mykt. Det var som å løpe på en svamp. Underlaget og jeg klarte ikke å samarbeide i det hele tatt, sa Stine Kufaas til NTB som en forklaring på at hun ikke presterte bedre.

- Nå er VM over for meg, så i dagene som kommer blir det is, brus og kaker. Kanskje blir jeg også med i et politimesterskap i Bergen i september, men andre planer har jeg ikke akkurat nå, fleipet og smilte politistudenten. Hun sa også at kroppen føltes veldig bra både på oppvarmingen og i kvalifiseringen, men tirsdag formiddag sto ikke prestasjonen i stil til viljen og forventningene.

Kvalifiseringsgrensen var på 1,95 meter. Det er fire centimeter over Kufaas' personlige rekord på 1,91.

Kufaas innledet med å ta 1,80 meter i det første forsøket, men hun måtte ha to forsøk på å komme over 1,85. Ytterligere fire centimeter opp med lista ble for høyt for henne på Olympiastadion i Berlin tirsdag formiddag.

Passe debutantnerver

Kufaas deltok i sitt aller første senior-VM på Olympiastadion tirsdag, men hun sa at debutantnervene ikke var noe problem for henne, og det var i hvert fall ikke nervene som gjorde at hun ikke hoppet høyere.

- Nei, debutantnervene var sånn passe. De var der, men jeg merket dem ikke så veldig, sa hun.

Det bløte og blå banedekket var en mye større utfordring for henne enn nervene, for hun innrømmet at hun aldri hadde hoppet på et så bløtt dekke tidligere.

- Jeg ble ikke satt ut av det bløte dekket, men da jeg merket det måtte jeg gjøre det beste ut av det, fortalte hun.

- Når jeg står her nå er jeg ikke kjempeskuffet, men det er klart jeg er litt skuffet innerst inne. Jeg kom hit med visse ambisjoner, og slik må det selvsagt være i et VM, men jeg må være litt realistisk også. Selvsagt ville jeg gjerne vært med i finalen her, men i idretten er det opp- og nedturer, og de må jeg ta med meg, mente Stine Kufaas.

Tilløp og teknikk

- Dersom jeg hadde overgått meg selv ville jeg nok kanskje hatt en sjanse til å kvalifisert meg for finalen, men slik gikk det ikke i dag.

- Likevel vil jeg si at en konkurranse som dette motiverer meg veldig til å fortsette og satse enda hardere. Inspirasjonen er stor, så når jeg forlater Olympiastadion og Berlin om noen dager, kommer jeg til å rette blikket mot EM i Barcelona neste år, sa Kufaas.

- Hva må du først og fremst forbedre?

- Jeg kan si det slik at dersom jeg hadde vært litt raskere, så ville det hjulpet meg veldig på dette underlaget. Derfor må jeg trene mer sprint og hurtighet, men jeg har også mye å hente på å bedre tilløpet og teknikken generelt. Fysisk sett er jeg ganske sterk, og jeg kan love at jeg skal komme veldig sterkt tilbake ved neste korsvei, sa Stine Kufaas til NTB på Olympiastadion tirsdag formiddag.

(NTB)