Svar på tiltale

Manchester United slo tilbake mot kritikerne, påførte Chelsea deres første liga tap for sesongen og reddet spenningen i Premier League.

United-spillerne hadde hatt en marerittuke med tap for Lille og Middlesbrough og kraftig skyllebøtte fra kaptein Roy Keane. Fergusons menn ga svar på tiltale med 1- 0 over serielederen.

-  Jeg tror alle vet hvor inspirasjonen vår kom fra, smilte Alan Smith til Skysports etter kampen.

-  Roy er en ærlig mann og fortalte oss alt han sa til media. Han inspirerte oss og fikk opp tenninga. Vi er proffe spillere og aksepterer kritikk. Som fotballspillere må vi vise på banen hva vi er gode for.

Alan Smith, som ble kåret til banens beste spiller, tror Uniteds mareritt nå er over.

-  Vi er bedre enn vi har vist i høst. Det fikk vi bevist mot Chelsea. Jeg tror kampen var et avgjørende vendepunkt i sesongen.

Han innrømmer at spillerne har tatt tak i seg selv.

-  Trenger tro og ro

-  Noen ganger trenger vi å bli minnet på at vi er i en storklubb. Vi er ikke i våre gamle klubber og vi kan ikke la standarden falle, sier Smith.

Uniteds manager lot seg ikke påvirke av kritikken.

-  Det er ikke noe nytt at vi blir kritisert, det er alltid hardt press her, sier Ferguson. Og han vet hva han snakker om, etter 19 år i sjefsstolen på Old Trafford.

-  Utfordringen vår er unge spillere som trenger stabilitet. De trenger tro på seg selv og sine ferdigheter, sa sjefen. Og tro hadde de unge spillere masse av i går.

Manchester United gikk hardt ut og presset Chelsea høyt.Men serielederen er alltid farlige, selv i tamme perioder glimtet Duff, Cole, Lampard, Terry eller Drogba til.

Og plutselig var målsjansen der.

Det uvanlige i går var at sjansene ikke ble til scoringer.

Isteden ordnet Darren Fletcher opp. Skjelt ut som udugelig av Roy Keane. Svært dugelig i går.

Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo vartet opp med forarbeidet, Ronaldo la ballen tvers over til Fletcher som headet nydelig opp i lengste hjørne over en flaksende John Terry.

Skyldte på uflaks

De første seksti minuttene var United best. Så begynte serielederne å presse. Drogba, Lampard, del Horno og Duff var alle veldig nær scoring. Edwin van der Sar reddet mesterlig et par ganger i tillegg til at forsvaret ryddet opp.

-  Vi var uheldige, sier José Mourinho til Skysports.

-  Forskjellen mellom lagene var hell. Alle som spilte bør være stolte, fordi det var en flott fotballkamp. Men vi tapte en kamp vi ikke fortjente å tape, sier Chelseas manager.

Som ikke gir spillerne sine kjeft.

-  Gutta fortjener ros. De sto på hele kampen, i andre omgang var det ingen som trodde vi var på Old Trafford, slik som Chelsea presset. Jeg håper alle forstår hvorfor vi er mestere. Vi topper tabellen og skal bli mestere igjen.

Etter Uniteds seier ligger de ti poeng bak Chelsea, med én kamp mindre spilt. Dermed er det fortsatt spenning i toppen.