Håndball-VM

Svarer: - Aldri sett de før

Norge vant VM-åpningen med kalassifre, men ble smått rystet av Grønland i starten. Thorir Hergeirsson forklarer hvorfor.

STORSEIER: Camilla Herrem jubler for scoring mot Grønland. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
STORSEIER: Camilla Herrem jubler for scoring mot Grønland. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Grønland 43-11

STAVANGER (Dagbladet): For etter nesten halvspilt første omgang sto det bare 8-6 til Norge. I en kamp ekspertene fryktet rekordsifre. Landslagssjef Thorir Hergeirsson innrømmer at starten ikke var optimal, uten at han stresser over det.

- Det er en konsentrasjonsprøve og det er alltid en nerve i en åpningskamp. Vi møter et lag vi aldri har sett før, bare på en dårlig videofilm, men etter de første 10 til 12 minuttene justerer vi oss fint inn, forklarer Hergeirsson til Dagbladet.

- Helt vilt

Grønlands Cecilie Ivalu Bjerge forteller at hun var helt i ekstase etter starten.

- At vi fikk en god start var utrolig kult. Jeg kikket opp på tavla og så det sto 8-6, og tenkte at det her er helt vilt. Så fikk vi det vanskelig, men vi var fornøyde og feiret prestasjonen vår, sier hun til Dagbladet.

MÅL: Stine Bredal Oftedal har bestemt seg for å ta en pause fra håndballivet etter OL i Paris neste sommer. Men for tiden herjer hun fortsatt på banen - både for klubb og landslag. Video: Pluto TV, EHFCL, Myhrvold Simensen/Skingen/Dagbladet Vis mer

Kampen endte til slutt med 32-målsseier til Norge, spesielt i andre omgang var det total overkjøring.

- Det er nådeløst på toppen, kommenterte Daniel Høglund på Viaplay.

- De gikk ikke ut fordi de trodde de skulle vinne. De jobbet hele tida og prøvde. De startet sju mot seks, det hadde jeg ikke trodd. De prøver på noe nytt og det blir noen mål i åpen kasse, men begeistringen de viser er knallfin, sier Camilla Herrem til Dagbladet

- En drøm

Maja Furu Sæteren (20) fikk sin mesterskapsdebut og leverte en solid kamp for Norge.

- Det var veldig moro og det betyr utrolig mye. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Sæteren til Viaplay etter kampen.

Det koker i det norske håndballmiljøet etter en absurd situasjon i semifinalen i EHF Cupen. Video: Ljosland / Norsk Topphåndball Vis mer

- Typisk

For Norge ledet bare 8-6 på et tidspunkt i første omgang. Men så røynet det voldsomt på.

- Det er typisk for de svakere lagene. De går med det de har det første kvarteret, så sliter de mer, forklarer ekspert Gunnar Pettersen på TV 3.

Den lokale duoen Camilla Herrem og Kristina Sirum Novak har levert for Norge. Herrem scoret sju mål på

- De setter fyr på publikum her i hallen, sier Ole Erevik på Viaplay.

Til tross for at det var motgang på banen fikk Grønland enorm støtte fra Grønland-supporterne på tribunen, som skapte en flott ramme i DNB Arena.