Dorothea Wierer

Svarer etter luksuskritikken

Dorothea Wierers (31) privatflyankomst provoserte svenskene.

PRIVATFLY: Dorothea Wierer på scenen under en sportsfestival i Italia i oktober. Foto: Alessio Tarpini/Ap Photos/NTB
PRIVATFLY: Dorothea Wierer på scenen under en sportsfestival i Italia i oktober. Foto: Alessio Tarpini/Ap Photos/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Akkurat som i Norge har svenske hatt nasjonale åpningsrenn for sesongen i skiskyting denne helga.

Der valgte den italienske stjerna Wierer å bli med.

Samme uka som klimatoppmøtet i Glasgow, valgte Wierer å ankomme svenske Idre i privatfly, noe hun selv delte på sosiale medier. På bilde er hun tilsynelatende eneste passasjer i kabinen, og det eneste som opptar andre plasser bagasjen hennes.

Det vekket reaksjoner, både i kommentarfeltet, og i Sverige.

- Jeg forstår at folk blir opprørte. Feilen hennes er at hun skryter av at hun tar privatfly fra Bolzano til Idre. Ingen forventet at hun skulle ta buss eller tog dit, men hun kunne jo plukket meg seg resten av landslaget sitt, sa den tidligere skiskytteren Björn Ferry til Expressen.

HYLLES: Den italienske skiskytteren Dorothea Wierer imponerer de norske skiskytterne, Vetle Sjåstad Christiansen og Tarjei Bø på Instagram. Reporter: Melina Pambou. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Etter lørdagens sprint, hvor hun ble nummer sju, svarte 31-åringen på kritikken.

- Det var eneste mulighet for å rekke dette. Jeg skulle spille inn videoer for ulike TV-kanaler. Eneste mulighet var å fly ned en dag før resten av laget. Å fly rutefly til Oslo, og kjøre derfra ville tatt for lang tid, forklarte hun til Expressen.

Italieneren fikk også spørsmål om kritikken fra klimaaktivister.

- Hadde de hatt like mange møter som meg, så ville i det minste noen av dem forstått meg.

Den meritterte skiskytteren hadde en skuffende fjorårssesong, hvor hun ble parkert av Tiril Eckhoff både i VM og Verdenscupen. Tidligere i høst avslørte hun at hun har slitt med søvnproblemer.

I 2019/20 hadde hun sin beste sesong. Med sammenlagtseier i Verdenscupen, og fire VM-medaljer, to gull og to sølv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer