Kjetil Knutsen

Svarer etter ryktestorm

Kjetil Knutsen (53) har blitt koblet til flere jobber i Premier League. Nå svarer han på ryktene.

SVARER: Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen svarte onsdag på ryktene om trenerjobb i Brighton og Bournemouth .Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SVARER: Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen svarte onsdag på ryktene om trenerjobb i Brighton og Bournemouth .Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BODØ/OSLO (Dagbladet): Kjetil Knutsen har gjort stor suksess med Bodø/Glimt de siste åra. Det har blitt lagt merke til utenfor Norges landegrenser.

De britiske sportsmagasinene The Athletic og The Guardian har koblet bergenseren til trenerjobben i henholdsvis Bournemouth og Brighton de siste dagene.

Bournemouth sparket Scott Parker for to uker siden, mens Graham Potter har tatt over Chelsea etter jobben han har gjort i Brighton.

Men det virker ikke som Knutsen har noe ønske om å dra.

- Du vet hva du har, men du vet ikke hva du får, sa Knutsen på onsdagen pressekonferansen før Europa League-kampen mot FC Zürich torsdag.

Han lar stillheten over rommet i noen sekunder før han fortsetter.

- Jeg er veldig fornøyd der jeg er. Jeg er laget på en måte at jeg vet hvor mye dårligere jeg blir om jeg flytter fokuset mitt. Det kan jeg ikke gjøre mot meg selv eller de andre som er rundt meg, gliste han til pressen som har møtt opp på Aspmyra.

Knutsen har tidligere uttalt til Avisa Nordland at han ikke ønsker noen henvendelser, og at det hans agent Morten Wivestad som tar av seg det, så han selv kan ha fullt fokus på Glimt.

MØTER ARSENAL: Kjetil Knutsen er spent foran et nytt eventyr i Europa Ligaen og mener de har havnet i den sterkeste gruppen. Vis mer

Knutsen grep selv inn på pressekonferansen etter at Patrick Berg fikk spørsmål fra Nettavisen om interessen rundt treneren påvirket hans valg om å returnere til Glimt.

- Selvfølgelig vet man at spillere og Kjetil blir attraktive for andre klubber. Jeg blir ikke overrasket over at navnet blir dratt opp i andre sammenhenger, men vet han trives her. Jeg skal ikke legge noen føringer på hans karrierevalg, men føler det er et godt tegn at jobben hans blir lagt merke til. Det er en fantastisk trener og fantastisk reise han har hatt med Glimt, svarte Berg.

- Vil appellere til supporterne

Andy Naylor er Athletics Brighton-korrespondent. Han følger klubben på den engelske sørkysten tett. Briten tror Brighton ser mye av det samme i Knutsen, som de så i Potter da han ble ansatt.

- Knutsen ville vært en spennende utnevnelse, på grunn av parallellene til Potter fra en liten skandinavisk klubb. Potters reise i Östersund er godt dokumentert, med tre opprykk og sluttspill i Europa League, forteller han til Dagbladet.

Potter tok Östersund fra fjerde divisjon i Sverige, til Europa League på bare seks sesonger. Naylor mener Knutsens prestasjoner ikke når opp til det, men tror Brighton-supporterne ville likt nordmannens spillestil.

- En angrepsinnstilt stil i en 4-3-3 formasjon med bredde vil også appellere til supporterne, som har blitt vant til å se et progressivt, attraktivt fotballag fra Brighton under Potter.

Spekulasjoner

Bournemouth er den andre Premier League-klubben som engelske medier har koblet Knutsen til. Sportsjournalist i Dorset Live, Daniel Davis, tror det bare er spekulasjoner.

- Akkurat nå virker det som at det bare er spekulasjoner. Klubben er aktivt på jakt etter Scott Parker's erstatter, og de holder kortene tett til brystet, skriver han i en SMS til Dagbladet.

Bournemouth ligger for øyeblikket på 13. plass i den engelske toppdivisjonen. Davis mener at Knutsens sjanser ikke økes ved at midlertidig trener Gary O'Neil gjør en god jobb.

- Det er vanskelig å si hvor sannsynlig det er at han ansettes, tatt i betraktning hvor bra O'Neil holder fortet. Og det vil være en risiko fra styrets side, med tanke på at han ikke har noen erfaring utenfor Norge, utdyper han.

Knutsen og Bodø/Glimt tar imot Zürich i den andre gruppespillskampen i Europa League torsdag kveld. Nordlendingene spilte 1-1 mot det nederlandske storlaget PSV i den første kampen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer